fbpx
nieuws

Samen Professionals CEO Casper Bannet geeft na 15 jaar stokje over

07-02-2020 – Casper Bannet, CEO van Samen Professionals en Aethon, heeft onlangs zijn vertrek aangekondigd. Hij treedt naar de achtergrond en neemt als aandeelhouder plaats in de board. Het dagelijkse bestuur zal worden overgenomen door de nieuwe CEO Liesbeth Griffioen.

Casper Bannet begon 15 jaar geleden op een zolderkamer met een startbedrag van €650,-. Met dit bedrag zette hij een succesvol bemiddelingsbureau op. Dat snel uitbreidde in de zorgvervoermarkt, gezondheidszorg, de overheidssector, de kinderopvang en het onderwijs. Onder zijn leiding groeide Aethon uit tot één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland.

 “Samen met mijn oud vennoot en goede vriend Lennard van Vloten heb ik vijftien prachtige jaren beleefd waarin we met trots een bedrijf met grote maatschappelijke impact hebben gebouwd. Ik ben ervan overtuigd dat Samen Professionals en Aethon onder leiding van Liesbeth klaar zijn voor de volgende fase.”, aldus Casper Bannet.

Bannet heeft alle vertrouwen in de toekomst van Samen Professionals en Aethon. Liesbeth Griffioen volgt Casper Bannet op als CEO van Samen Professionals en Aethon. Liesbeth is afgelopen november begonnen als Chief Commercial Officer bij Aethon en begint per 7 februari in haar nieuwe functie.

Liesbeth Griffioen vertelt: “Het is heel bijzonder om te zien dat we ons als organisatie continu ontwikkelen om toekomstbestendig te zijn. We hebben de WAB omarmd, nieuwe systemen geïntroduceerd én met de komst van Samen Professionals bieden we een compleet palet aan onze klanten: van jong talent tot volwassen professionals. Met als doel om onze opdrachtgevers en kandidaten centraal te zetten. Ik vind het een enorme eer om het stokje van Casper over te mogen nemen en verder te bouwen aan onze onderscheidende proposities.”

Samen Professionals

Samen Professionals is met haar labels Samen in de Zorg en Onze Leerkracht al sinds 2011 actief als gespecialiseerd detacheerder van zorgprofessionals en docenten. Aethon verbindt al meer dan 14 jaar gedreven studenten en young professionals aan betekenisvol werk in de zorg, kinderopvang, bij de overheid en bij woningcorporaties. Waar Samen Professionals als partner van opdrachtgevers voorziet in de aanvullende behoefte aan capaciteit en kwaliteit, investeert Aethon in gerichte, praktische opleidingsprogramma’s die ervoor zorgen dat talenten direct inzetbaar zijn bij de opdrachtgever.

Met de onlangs gestarte samenwerking met Aethon is er een ambitieuze visie op het gebied van opleiding, doorgroei en persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Met beschikking over een landelijk netwerk van jong talent, starters en ervaren professionals krijgen opdrachtgevers nog beter toegang tot hoogopgeleid talent en worden zo optimaal ondersteund bij het opzetten en uitvoeren van een innovatief en duurzaam personeelsbeleid.