Zorgopleider SVOZ start 2022 met nieuwe directeur

Na ruim 23 jaar bij SVOZ, waaronder 15 jaar als directeur/eigenaar, stopt Paul Schoone bij SVOZ. Per 1 januari heeft hij het stokje overgedragen aan Sander Peters. Een ervaren kracht binnen de zorg- en onderwijssector die binnen SVOZ en samen met de Aethon Groep het verschil in de zorg wil maken. SVOZ blijft als de bekende entiteit functioneren. De verandering van directeur heeft geen verdere invloed op de producten die SVOZ aanbiedt en de vertrouwde contactpersonen en docenten binnen de zorgorganisatie.

Hoe Paul Schoone, voormalig directeur van SVOZ, terugkijkt op zijn jaren bij SVOZ:

De jaren bij SVOZ waren mooi en zeer leerzaam. De zorgsector en het zorgonderwijs doen zowel mijn zorg-, als onderwijshart sneller kloppen en dat kon ik bij SVOZ perfect combineren. Bij de vele duizenden diploma’s die ik heb mogen uitreiken voelde ik mij telkens bevoorrecht, om een schakeltje te zijn in de groei en kansen van studenten en daarbij zorgorganisaties een beetje verder te helpen in hun personeelsvoorziening en in de kwaliteit van hun zorgverlening. Ook het kunnen samenwerken met professionals op kantoor en in ‘het veld’ (onze top-docenten), maakte de jaren bij SVOZ tot een periode die ik niet graag had gemist. Ik geef het stokje met veel vertrouwen over aan Sander. Uiteraard blijf ik de ontwikkelingen van SVOZ op gepaste afstand volgen.”

Sander Peters, directeur SVOZ, over zijn nieuwe stap:

Deze nieuwe stap is voor mij echt nieuw. Voor het eerst buiten de muren van een ROC. Ik kijk er naar uit om deze mooie uitdaging samen met het team van SVOZ aan te gaan en de zorgorganisaties te helpen bij hun vraagstuk van het door ontwikkelen en professionaliseren van hun medewerkers. Hierin is de relatie met Aethon en Samen Professionals van essentieel belang. Samen maken we elkaar sterker. Ik kijk uit naar de samenwerking. Uiteindelijk vinden we het belangrijk dat de kwaliteit van zorg goed is en goed blijft.”

Over SVOZ

SVOZ, opleidingen in de zorg speelt al sinds 1973 een belangrijke rol in het opleiden en trainen van medewerkers in de zorgsector. In die jaren is SVOZ uitgegroeid tot één van de grootste particuliere onderwijsinstellingen en is specialist in het opleiden van medewerkers in de ouderenzorg. Met een actueel aanbod aan opleidingen biedt SVOZ leertrajecten en incompany trainingen aan in heel Nederland aan haar klanten. Met haar MBO-College biedt SVOZ versnelde én verkorte erkende mbo-opleidingen aan voor (jong) volwassenen die werken of gaan werken in de zorgsector. De SVOZ Zorgacademie verzorgt hoogwaardige en resultaatgerichte specialisaties en vervolgopleidingen, die branche-erkend zijn door CZO. Daarnaast biedt SVOZ Training en Advies een uitgebreid aanbod van trainingen die zich richten op de directe zorgverlening, management & coördinatie en opleiden & begeleiden.

Over de Aethon Groep

Onder de Aethon Groep vallen drie individuele merken. Het merk Aethon verbindt (studerende) talenten aan een betekenisvolle (bij)baan bij diverse opdrachtgevers. En bieden medewerkers een studie gerelateerde bijbaan met relevante, theoretische en praktijkgerichte trainingen zodat ze per direct, met de juiste kennis, een bijdrage kunnen leveren bij inlenende organisaties. De talenten die studeren en hun studie hebben afgerond kunnen doorstromen naar detacheringsorganisatie Samen Professionals, de werkgever voor starters, trainees en ervaren professionals. Op deze wijze probeert de Aethon Groep talent te interesseren én te behouden voor maatschappelijke sectoren. SVOZ is marktleider op gebied van incompany opleidingen in de zorg met een eigen trainingscentrum, skills-lab en opdrachtgevers door het hele land. Met SVOZ hebben we de expertise in huis om op een efficiënte wijze talenten en professionals op te leiden en toe te voegen aan de markt en kwaliteit te waarborgen.