Werkdruk in de zorg

Ongeveer 1 op de 3 zorgmedewerkers heeft last van werkdruk. Een te hoge werkdruk kan leiden tot werkstress. Deze verstoorde werk-privé balans vormen een risico voor zorgmedewerkers. Er is een bovengemiddeld hoog ziekteverzuim en hoge uitstroom, waardoor de kwaliteit van zorg onder druk komt te staan.

Schrijf u in voor onze whitepaper

Nieuwsgierig naar wat Samen Professionals te zeggen heeft over de werkdruk in de zorg en welke oplossingen wij bieden? Laat uw gegevens achter en wij sturen u de whitepaper toe.

Cliënten de zorg geven die zij verdienen

Wij geloven dat iemand die op de juiste plek zit het verschil maakt. Zo dragen we bij aan de continuïteit en flexibiliteit van zorginstellingen én helpen we professionals bij de ontwikkeling van hun loopbaan. Dat is de win-win waar wij voor gaan.

 • Wij snappen wat u nodig heeft

  Door onze samenwerking met meer dan 250 zorg- instellingen snappen we wat er speelt binnen de zorg.

 • Sterk landelijk en regionaal netwerk

  Met acht vestigingen door heel Nederland kunnen wij u helpen met elk vraagstuk.

 • Modulair opleidingsprogramma

  Professionals hebben via onze Aecademy toegang tot masterclasses, trainingen en ons post-hbo geaccrediteerd Traineeship Verpleegkunde.

 • Wij kennen de professionals van de toekomst

  Jaarlijks stromen afgestudeerde zorgtalenten door via ons zusterbedrijf Aethon, waar ze via een (bij)baan werken in de ouderen- en gehandicaptenzorg.

Veelgestelde vragen over detacheren

 • Wat is een detacheringsbureau?

  Een detacheringsbureau, als Samen Professionals, heeft professionals in dienst en zorgt door trainingen en opleidingen dat deze over actuele kennis beschikken. Het bureau heeft kennis van de branches waarin ze werken waardoor een geschikte professional eenvoudig is gevonden. Onze pools van professionals brengt rust en continuïteit in het personeelsbestand van onze opdrachtgevers. Wij werken graag met u samen om uw optimale formatie te realiseren.

 • Wat doet een detacheringsbureau?

  Wij als detacheringsbureau zetten professionals in bij opdrachtgevers. Ons aanbod bestaat uit professionals werkzaam in de volgende branches: zorg, welzijn, overheid, woningcorporaties en het onderwijs. De professionals staan onder contract bij het detacheringsbureau en gaan op opdrachtbasis aan de slag. Met een breed scala aan ontwikkelmogelijkheden blijven we continue investeren in onze professionals.

 • Het verschil tussen uitzenden en detacheren

  Er zijn een aantal verschillen tussen uitzenden en detacheren. Zo heeft een professional van een detacheringsbureau vaak een opzegtermijn in het contract. Daarnaast kan de professional niet zomaar ontslagen worden en heeft dus meer baanzekerheid. Ook werken gedetacheerden vaak met langlopende contracten. Onze professionals werken voor een langere tijd binnen de organisatie van de opdrachtgever.

 • Waarom detacheren als opdrachtgever?

  Onze professionals zijn op de hoogte op van de ontwikkelingen binnen hun vakgebied en zijn gespecialiseerd. Waardoor ze vrijwel direct aan de slag kunnen. Onze professionals zijn na twee jaar kosteloos over te nemen. Wij kennen de talenten voordat ze beschikbaar zijn op de arbeidsmarkt. Jaarlijks stromen zij door via ons zusterbedrijf Aethon.