“Samen Professionals weet wat we willen en levert snel professionals op maat”

Katja Azirovic, manager bedrijfsvoering- extramurale zorg divisie wonen bij Antes Zorg

Katja Azirovic is de manager bedrijfsvoering – extramurale zorg op de divisie wonen bij Antes Zorg. Antes is zorgspecialist in psychiatrie en verslaving. De zorginstelling richt zich als GGZ-instelling op het herstel van volwassenen en ouderen met (ernstige) psychiatrische aandoeningen. Met als doel mensen met psychische problemen de juiste zorg bieden, op het juiste moment, intensief, maar niet langer dan nodig. In dit artikel vertelt Katja over haar ervaringen met detacheerder Samen Professionals en de samenwerking tussen de twee organisaties.

Een band gevormd door corona

Corona heeft de zorg het afgelopen jaar flink onder druk gezet. Met als resultaat; het uitvallen van vaste krachten en een planning die daardoor moeilijk in te vullen is. Zo bleek het lastig om een corona-afdeling op te zetten met het vaste personeel, maar Samen Professionals was de oplossing voor Antes Zorg. Een schot in de roos bleek later!

Katja kende de zorgdetacheerder uit een eerdere functie, zij was verantwoordelijk voor de flexpool binnen Antes en had geregeld contact met hen. “Na mijn verzoek kreeg ik binnen drie weken tijd vijf zorgprofessionals aangeleverd, die stonden te popelen om te beginnen. De professionals waren ingelicht over de situatie op de corona-afdeling en wat voor werk ze moesten gaan doen. Toen ze binnenkwamen konden ze vrijwel direct aan de slag, perfect voor de situatie waar wij in verkeerde.”

De keuze voor Samen Professionals

Katja koos voor Samen Professionals als zorgpartner om verschillende redenen. Ten eerste was het eerste gesprek met Samen Professionals anders dan zij gewend is. Normaal gesproken voert zij gesprekken met externe partijen waarbij ze moet uitleggen wat Antes is en wat ze nodig heeft. “Mijn contactpersoon had zich erg goed voorbereid en kwam gelijk ter zake, zodat het gesprek maar 20 minuten duurde. Hij wist wat wij nodig hadden en waar Antes voor stond. Hierdoor konden we gelijk schakelen en voor elkaar aan de slag. Wanneer er hoge nood is worden er direct professionals op maat geleverd” benadrukt Katja. Daarnaast is het schakelen met Samen Professionals echt heel fijn. De detacheerder maakt duidelijk wat de afspraken en verwachtingen zijn, en daarnaast is er één contactpersoon waarmee je gedurende de samenwerking mee schakelt. Tenslotte de professionals die door hun kennis en kunde diensten leveren waardoor ze gelijk op de afdeling aan het werk konden, zodat Katja uit de brand was geholpen.

Het zijn net mensen

Katja geeft aan dat gedurende de coronapandemie er veel uitval was onder het vaste personeel. Het idee van Antes was namelijk om de corona-afdeling te draaien met eigen personeel. Maar omdat mensen simpelweg uitgeblust waren, was dit onmogelijk. Hierdoor is door de zorginstelling besloten gebruik te maken van de diensten van Samen Professionals. Op de vraag of er dan ook niet veel uitval was onder de professionals vanwege de pandemie, antwoordde Katja dat zij verbazingwekkend een extreem laag ziekteverzuim kennen. “Dit zegt echt wel wat over de professionals die jullie detacheren. Ze werken hard, zijn loyaal en gaan door tot het uiterste om de juiste zorg te verlenen. Het waren allemaal pittige dames met veel ervaring en de juiste mentaliteit, niet zeuren maar gewoon doen. Blijkbaar filteren jullie als organisatie hier ook op. Ik heb dit echt als zeer prettig ervaren.”

Staan en gaan

Om ervoor te zorgen dat de professionals de beste diensten leveren bij de opdrachtgever, wordt er door de zorgdetacheerder ook hulp geboden bij het inwerken en thuis voelen op de werkvloer. Of dit nu is door het inwerktraject over te nemen, of alles in de puntjes voor te bereiden. “Ik heb van tevoren duidelijke afspraken gemaakt met mijn contactpersoon” vertelde Katja. “Wij hebben afgesproken wie wat zou doen. Daarnaast was er een bestand met alle ins en outs over de corona-afdeling en het werk. Door de goede voorbereiding merkte je dat de professionals op de werkvloer vrijwel gelijk wisten wat ze moesten doen. Na een tijdje ging het zo goed, dat de professionals meedachten over hoe ze de afdeling het beste konden indelen om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. Echte toppers waren het.”

Samen Professionals in één zin volgens Katja

Samen Professionals denkt ook echt samen mee met de organisatie.