Toe aan de volgende stap in je carrière? 5 signalen die dat bevestigen

Iedereen kent het wel, je werkt al een langere tijd voor dezelfde werkgever en als je thuiskomt vraag je jezelf af: “Vind ik dit werk nog wel leuk?” Dit hoeft niet gelijk een reden te zijn om het internet af te struinen op zoek naar allerlei vacatures. Komt deze gedachten echter gepaard met één van de volgende vijf signalen, dan is het hoogstwaarschijnlijk tijd voor de volgende stap in jouw carrière.

1. Je hebt geen zin om naar je werk te gaan

Iedereen heeft wel eens van die dagen dat je geen zin hebt om te gaan werken. Alleen bij jou lijkt het alsof elke dag zo is. Als je telkens  met tegenzin naar je werk gaat dan moet je bij jezelf te rade gaan of deze baan echt is wat jij wilt. Het is belangrijk dat je er energie uithaalt, want een groot gedeelte van je tijd breng je nu eenmaal door op de werkvloer

2. Je voelt je ondergewaardeerd

Je doet op je werk je uiterste best en weet de ene indrukwekkende prestatie na de andere te leveren. Alleen waar je collega’s promotie of loonsverhoging krijgen, heb jij het gevoel dat je weinig waardering krijgt voor je werk. Je voelt je ondergewaardeerd en dat gevoel is niet onterecht. Het gevoel dat de inzet die je levert op je werk niet gewaardeerd wordt, kan zeer doen en is niet oké. Jij verdient het simpelweg om erkenning te krijgen voor je werk.

3. Je functie is te eenvoudig geworden

Toen je begon met werken in je huidige functie voelde het als een uitdaging. Alleen merk je dat je werkzaamheden eentonig worden en je alles zonder na te denken weet te voltooien. Een teken dat je uit je functie bent gegroeid. Je kan altijd kijken of je binnen je bedrijf kan promoveren maar wanneer jij al aan je plafond zit binnen jouw organisatie wordt dat lastig. Tijd voor een nieuwe carrièrestap bij een andere opdrachtgever?

4. Je wilt een andere koers gaan varen

De organisatie waar jij werkt wil linksom, terwijl jij veel liever rechtsom wilt. Dit kan te maken hebben met normen en waarden, maar ook met een andere visie. Je staat niet meer achter het werk wat je moet doen en dat kan behoorlijk tegen gaan staan. Je moet hierbij oppassen dat deze richting je werk niet gaat beïnvloeden. Merk je dat dit toch wel gebeurt? Dan is het wellicht toch verstandig om om je heen te gaan kijken.

5. Onvoldoende zekerheid voor de toekomst

Je merkt dat het één en ander begint te veranderen binnen jouw organisatie. De branche waarbinnen je werkt lijkt minder stabiel te worden en je weet niet wat dit betekend voor jou op de lange termijn. Op zo’n moment kan het handig zijn om naar nieuwe opties te kijken die je meer zekerheid bieden. Je wilt niets liever dan een baan hebben met voldoende zekerheid voor de toekomst.

Hoe zet ik dan die volgende stap?

Je hebt de knoop doorgehakt en je wilt de volgende stap in jouw carrière gaan maken. Maar hoe pak ik dit aan? Denk goed na over wat je nu echt wil en kijk goed om je heen naar wat de opties zijn. Schroom niet om hierbij om hulp te vragen. Samen Professionals biedt vrijblijvende gesprekken aan om te kijken hoe wij als organisatie jou en jouw carrière kunnen helpen. Samen zorgen we voor de juiste match voor jou.