“Door onze samenwerking is er wederzijds vertrouwen ontstaan”

Leandra Quevedo Klein Haneveld, zorgmanager bij Middin

Middin is een organisatie die mensen met een beperking ondersteunt bij het leiden van hun eigen leven, in en met de samenleving. Samen Professionals detacheert haar professionals bij Middin ter ondersteuning binnen de zorg. Lees hier het verhaal van zorgmanager Leandra.

Ouderdomsproblematiek

Middin biedt als zorginstelling zorg aan cliënten in veel verschillende doelgroepen. Leandra is zorgmanager van één van de locaties. Hier wonen 83 cliënten met een verstandelijke beperking, ouderdomsproblematiek of met een lichamelijke beperking. “Belangrijk om te weten is dat het geen verpleeghuis is, waar bijvoorbeeld jij en ik naartoe zouden gaan als we oud zijn”. Deze locatie valt namelijk onder de gehandicaptenzorg (GHZ).

De organisatie heeft te maken met een grote groep oudere mensen met een beperking en door hun ouderdomsproblematiek niet kunnen blijven wonen in hun eigen woning. Middin biedt deze mensen een woning aan waar zij met de juiste zorg van hun oude dag kunnen genieten.

Succesvolle samenwerking

Rond 2016 is er namens het bestuur van Middin een keuze gemaakt om met onder andere detacheringsbureau Samen Professionals te werken. In de afgelopen paar jaar is daardoor een groot aantal zorgprofessionals gedetacheerd bij Middin. Leandra is erg positief over deze samenwerking. Het komt namelijk regelmatig voor dat een samenwerking met een professional wordt onderbroken, maar de detachanten vanuit Samen Professionals zijn erg succesvol. “Onder succesvol versta ik dat wij als organisatie de professional na de detacheringsperiode kunnen overnemen als vaste kracht” legt Leandra uit.

Nauw contact tussen organisaties

Voordelen tussen de samenwerking tussen Samen Professionals en Middin is dat er altijd korte lijntjes zijn met de accountmanager. “Als er een vraag uitstaat wordt er snel geschakeld, wat het contact laagdrempelig maakt.” Leandra gaat verder: “In al die jaren dat ik met Samen Professionals werk, heb ik één contactpersoon gehad. Zo leer je elkaar goed kennen en weet je precies wat je aan elkaar hebt. Het contact van de afgelopen jaren heeft een wederzijds vertrouwen doen ontstaan, dat is heel fijn.”

Trainingen op maat

Tussen beide organisatie zijn een aantal afspraken gemaakt over trainingen. Trainingen die bijvoorbeeld worden gegeven zijn carrousel dagen m.b.t. verpleegtechnische handelingen als stoma zorg, sondevoeding, katheteriseren, insuline, medicatie etc. Vanuit de Aecademy biedt de detacheerder een aantal leermodules aan haar professionals, die zijn afgestemd met de opleidingsafdeling binnen Middin. Per vestiging wordt er gekeken naar welke trainingen er nodig zijn. Zo kunnen de professionals de best mogelijke zorg aan de cliënten verlenen en tegelijkertijd zichzelf ontwikkelen. “Zonder deze trainingen kunnen wij de professionals niet volwaardig inzetten” aldus Leandra.

Aanbevolen artikelen

Ervaringsverhaal

“Het traineeship biedt zoveel meer dan alleen mijn hbo-v opleiding”

Lees meer over “Het traineeship biedt zoveel meer dan alleen mijn hbo-v opleiding”
Ervaringsverhaal

“Je hebt altijd iemand achter je staan”

Lees meer over “Je hebt altijd iemand achter je staan”
Medewerker aan het woord

Bij ons maak je vlieguren

Lees meer over Bij ons maak je vlieguren