“Het traineeship biedt zoveel meer dan alleen mijn hbo-v opleiding”

Robin, Post-HBO trainee Verpleegkunde

De tweeëntwintig jarige Robin werkte naast haar studie via Aethon als zorgtalent. Na het succesvol afronden van haar studie hbo-verpleegkunde was ze nog niet uitgeleerd. Door haar connecties bij Aethon is ze bij Samen Professionals terechtgekomen. Bij Samen Professionals is Robin een half jaar geleden begonnen als trainee in de zorg. Lees in dit artikel hoe Robin haar traineeship en de samenwerking met Samen Professionals heeft ervaren.

Je bent een Post-HBO trainee in de zorg, wat houdt dit in?

Ik werk nu fulltime als kwaliteitsverpleegkundige bij PavoZorg. Daarnaast heb ik naast de technische zorgwerkzaamheden ook een stukje kwaliteit- en managementtaken verricht. Wat ik bij PavoZorg doe is de kwaliteit van de zorg verbeteren. Toen ik daar begon bood de organisatie veel uitdagingen op het gebied van zorg en kwaliteit. Daarnaast heb ik maandelijks één lesdag vanuit Samen Professionals waar ik als trainee extra trainingen krijg om beter te worden in mijn vak, namelijk de ouderenzorg. Zo ben ik dus eigenlijk fulltime aan het werk, en ondertussen ook nog bezig om beter te worden in het vakgebied dat ik leuk vind.

Hoe ben je bij een traineeship terechtgekomen?

Ik ben eerst begonnen als talent bij Aethon, dit was tijdens mijn studie verpleegkunde. Tijdens mijn studie Verpleegkunde had ik een bijbaan bij Aethon in de ouderenzorg. Daarna ben ik twee jaar duaal gaan studeren, dus werken en leren tegelijk. Tijdens het schrijven van mijn scriptie kwam ik erachter dat mijn kwaliteiten lagen bij het werken op de afdeling in combinatie met management. Toen dacht ik bij mezelf, straks ben ik afgestudeerd en wat dan? Ik besefte me dat ik nog niet klaar was met leren. Toen heb ik mijn talentmanager bij Aethon gevraagd of zij mij hierbij konden helpen. Zij kwam met het idee van een traineeship bij Samen Professionals. Zo kon ik nog blijven doorleren terwijl ik een fulltime baan erbij heb.

Wat biedt het traineeship bij Samen Professionals jou extra?

Het traineeship biedt zoveel meer dan alleen een hbo-studie. Het gaat dieper in op de stof, het vertelt mij wat de ouderenzorg betekent. Het traineeship biedt mij de handvatten waarmee ik verder kan in mijn carrière en op dat gebied is het een fantastische kans die ik met beide handen heb aangepakt. Bij mijn traineeship leer ik heel veel interessante modules waarmee ik net iets meer kennis vergaar dan een gemiddelde hbo-v’er. Er wordt meer aandacht besteed aan de stof waardoor je net wat meer kan bereiken in de zorg. Doordat ik één keer per maand naar school moet voor een lesdag kan ik alles wat ik leer gelijk in de praktijk toepassen. Op deze manier gaat het leerproces erg snel. Zo is het een win-win voor mij, maar ook voor de zorgorganisatie waar ik werk.

Wat heb je, nu al, bereikt door het traineeship?

Ik maak, op jonge leeftijd, al deel uit van het kwaliteitsteam binnen de zorginstelling. Mijn werkzaamheden bestaan voor 50 procent aan het bed en 50 procent administratieve taken. je krijgt dus van beide facetten de vakkennis mee. Met alleen mijn hbo-v diploma had ik deze werkzaamheden niet kunnen doen. Een mooi voorbeeld is dat ik de locatiemanager ondersteun in het coachen van de medewerkers op de werkvloer. Ik ben de enige hbo-v’er in dat team, en bij bepaalde vragen moeten collega’s eerst naar mij komen voordat ze een arts bellen of specialisten inschakelen. Zo krijg ik meer verantwoordelijkheid dan een verpleegkundige die alleen in de zorg staat. Ik ervaar dit als heel leuk en merk dat dit veel voldoening geeft.

Hoe ervaar je het merk Samen Professionals?

Ik was natuurlijk al bekend met het zustermerk Aethon waar ik twee jaar met plezier voor heb gewerkt. Ik ervaar Samen Professionals eigenlijk niet anders. Ik heb één keer per maand een contactmoment met mijn accountmanager. We kletsen bij over hoe het gaat en of ik ergens tegenaan loop. Mijn accountmanager heeft mij ook geholpen aan dit traineeship. Bij het sollicitatieproces heeft ze goed geluisterd naar mijn wensen en behoeften, maar ook goed gekeken naar waar ik echt goed in ben. Zo vond ze de uitdaging die ze perfect bij mij vond passen. Dus ik zie Samen Professionals als een echte toegevoegde waarde in het proces.

Hoe maak je nu het verschil binnen je vakgebied?

Ik maak het verschil om net dat beetje meer te geven. Wat kunnen wij de patiënt bieden om de zorg zo optimaal mogelijk te laten verlopen. En tegelijkertijd wil ik de kwaliteit in de zorg verbeteren. Dit kan door bepaalde facetten aan te pakken, hierbij moet je goed kijken naar de kwaliteit van de zorg maar ook zeker naar de patiënt zelf. Ik had dit niet zo kunnen ontwikkelen zonder mijn traineeship. Door het traineeship ben ik ook gaan inzien wat er allemaal nog meer mogelijk is binnen de ouderenzorg en hoe je bepaalde dingen kunt aanpakken. Het traineeship is dus ook heel goed voor mijn communicatie en persoonlijke vaardigheden.

Hoe gaat je leven na het traineeship eruit zien?

De organisatie is tevreden over mijn werkzaamheden en ze willen mij graag aanhouden. Na mijn traineeship ben ik nieuwsgierig wat de organisatie mij te bieden heeft. Mijn voorkeur gaat uit naar een gedeelde functie waarin de zorg in een instelling op orde moet komen en tegelijkertijd de kwaliteit verbeteren centraal staat.

En als je mag dromen, waar zie je jezelf?

Als ik de keuze heb om te werken in een ontwikkelingsland, dan ben ik weg. Ik ben benieuwd naar de combinatie werken in de zorg en reizen. Zo leer ik ook gelijk een ander cultuur kennen. Ik zou graag in dat land de zorg willen verbeteren. Dit hoeven geen hele grote dingen te zijn, want in ontwikkelingslanden zijn het de kleine dingen die een wereld van verschil kunnen maken. Ik heb al aangegeven bij Samen Professionals dat als er ooit een klus komt in een ontwikkelingsland, ik vooraan in de rij zal staan.

Zou je het traineeship bij Samen Professionals aanbevelen?

Zeker! Als je wil investeren in jezelf, en de combinatie leiding geven en werken in de zorg wil ervaren dan moet je dit zeker doen. Het is eigenlijk een kans die je niet mag laten lopen. En Samen Professionals is een organisatie waar je dit traject zonder problemen kan volgen.

Meer verhalen over de zorg

Medewerker aan het woord

Bij ons maak je vlieguren

Lees meer over Bij ons maak je vlieguren
Ervaringsverhaal

Traineeship helpt me kiezen

Lees meer over Traineeship helpt me kiezen
Ervaringsverhaal

Het traineeship biedt me handvatten

Lees meer over Het traineeship biedt me handvatten