Bij ons maak je vlieguren

Nili Vijzelman, oud-verpleegkundige

Als je nog maar net je diploma op zak hebt en gaat werken, dan is het fijn om er snel achter te komen waar je écht blij van wordt. Hiervoor moet je vlieguren maken. Dat kan, met één van onze Young Professional-trajecten of traineeships. Nili Vijzelman, oud-verpleegkundige en accountmanager, vertelt je alles over het Traineeship Verpleegkunde in de ouderenzorg.

Voor startend talent

“Het traineeship is voor young professionals met een HBO-V diploma die aan de slag willen in de ouderenzorg. Niet echt een sector met een sexy imago. Ook is er in deze sector een enorm tekort aan personeel. Vooral op hbo-v-niveau. Dat moet toch anders kunnen, denken we dan bij Aethon.”

Nili legt uit dat Aethon in 2016 een traineeprogramma heeft opgezet voor hbo-v’ers met maximaal drie jaar werkervaring. Als beginnend professional in de ouderenzorg kan die eerste periode best pittig zijn. Je werkt op niveau vijf, stuurt een team aan en bewaakt de kwaliteit van de zorg. Door de grote personeelstekorten worden afgestudeerden vaak onder hun niveau ingezet of komen ze door de hoge werkdruk alleen toe aan ‘gaatjes vullen’. “Dat vind ik echt zonde.”

Werken op het juiste niveau

“Daarom bieden we, in samenwerking met Breederode Hogeschool, een post-hbo-geaccrediteerd traineeship aan. Een tweejarig traject waarin je werken en leren combineert. Waarom? Om te borgen dat talent zoals jij op het juiste niveau aan de slag kan én dus actief blijft binnen de (ouderen)zorg.”

Persoonlijke coaching

“Als accountmanager houd ik voortdurend contact met mijn trainees en young professionals. Ik ben hun klankbord. Elke trainee heeft daarnaast een coach vanuit Breederode Hogeschool én wordt begeleid door de zorgorganisatie. Zo ontwikkelen ze zich extra snel – sneller dan mensen met dezelfde opleiding die niet aan ons programma meedoen.”

Een kijkje op diverse afdelingen

“Tijdens het traineeship werk je twee jaar bij dezelfde organisatie in de ouderenzorg. Daar krijg je de kans om verschillende smaken te proeven: de PG-afdeling, thuiszorg en somatische zorg. Een efficiënte manier om erachter te komen waarin je jezelf verder wilt ontwikkelen. Aan het einde van het traineeship kun je zelfs in dienst treden bij die zorgorganisatie. Een echte win-winsituatie, jij een leuke baan en ouderen de zorg die ze verdienen.”

Ben jij enthousiast geworden over het traineeship Verpleegkunde?
Neem dan contact op met onze accountmanager Marie-Catherine Terlingen (06-11503667).

Alles over het traineeship Verpleegkunde

Meer verhalen over de zorg

Ervaringsverhaal

Traineeship helpt me kiezen

Lees meer over Traineeship helpt me kiezen
Ervaringsverhaal

Het traineeship biedt me handvatten

Lees meer over Het traineeship biedt me handvatten
Ervaringsverhaal

Traineeship = 144 punten

Lees meer over Traineeship = 144 punten