fbpx
vlog

Accountmanager in de spotlight: Melvin

Melvin is sinds mei 2019 werkzaam op onze vestiging in Rotterdam. Het binnenkomen zonder recruitmentervaring was in het begin lastig. Mijn collega’s hebben mij uitstekend geholpen. Ik ben mezelf gebleven, mijn eigen ik. Lees snel verder en kom meer te weten over zijn raakvlak met het onderwijs.

Waarom heb je destijds voor Onze Leerkracht gekozen?
De keuze tussen de zorg of het onderwijs was voor mij eenvoudig. Ik heb, mede door mijn CIOS-sportopleiding, veel affiniteit met het onderwijs. Het is inspirerend om carrièrekansen te bieden aan docenten binnen het voortgezet onderwijs.

Je werft starters en professionals voor het onderwijs? Vertel eens, hoe doe je dat precies
LinkedIn is helemaal mijn platform. Ik heb een sterk netwerk gecreëerd en wakker graag gezonde discussies aan. In een (online) gesprek peil ik de ideale werkomstandigheid. Vaak heb je, zéker bij docenten in opleiding, al snel door welke richting hij of zij op wil. Dit was bijvoorbeeld het geval bij Geert.

Wat heb je geleerd over het zoeken naar kandidaten?
Elk cv biedt verborgen mogelijkheden. De docent bepaalt op welke wijze hij of zij zich profileert. Hierbij ontbreken vaak enkele belangrijke eigenschappen. Deze kunnen net het verschil maken om bij die ene leuke school te kunnen werken.

Tijdens de kennismakingsgesprekken zit ik op het puntje van mijn stoel. Zéker bij de ervaringsverhalen uit de onderbouw. Het is dan net alsof je zelf weer even in de schoolbanken zit.

Gefeliciteerd! Je bent onlangs van Recruiter gepromoveerd naar Accountmanager Onderwijs.
Bedankt! Het is aftellen geblazen tot september. Ik kijk uit naar mijn nieuwe rol als Accountmanager Onderwijs. De ervaring als Recruiter is waardevolle bagage. Ook de samenwerking met Aethon biedt veel nieuwe mogelijkheden. Deze krachtenbundeling komt met grote stappen dichterbij.

Kun je beschrijven hoe jouw gemiddelde werkdag eruitziet?
’s Ochtends ben ik ruim op tijd voor de dagstart. Ik beantwoord direct alle e-mails en deel een bijdrage op LinkedIn. De ochtend sluit ik regelmatig af met het voeren van een intakegesprek. In de middag zoek ik online naar talent en onderhoud ik mijn contacten. Daarnaast is het bezoeken van lessen eerder regel dan uitzondering. Het tonen van oprechte betrokkenheid maakt een groot verschil.

Wat maakt Onze Leerkracht anders?
Een docent welkom laten voelen en direct op zijn of haar gemak stellen. Bij Onze Leerkracht kunnen zij écht zichzelf zijn.

Wat vind je het leukst aan je werk?
Als (toekomstig) Accountmanager Onderwijs wil ik alle scholen uit de regio een dienst bewijzen. Het faciliteren van een goede personeelsbezetting is een onderschatte uitdaging. Als voorbeeld grijp ik naar COVID-19. Onderwijs op afstand moest, dus het kon.

Wat moet een goede collega in zich hebben?
Wij staan bekend om onze eerlijkheid en warme uitstraling. Dit moet een Accountmanager Onderwijs van nature in zich hebben.

Wil jij als docent een vrijblijvend gesprek aangaan? Neem vandaag contact met Onze Leerkracht op. Laat je helpen onder het genot van een kopje koffie.