fbpx
blog

Hoe zorg jij voor een opvallende vacature?

Effectief werven begint met een in het hoog springende vacature. Wij zijn nogal geneigd om formaliteit te verkiezen boven toegankelijkheid. Creativiteit is de uitweg. Kom op, we gaan aan de slag met onze adviezen!

Toegankelijk
Als voorbeeld nemen wij de zorg. Als toonaangevende personeelsbemiddelaar kennen wij deze sector op ons duimpje. De sector wordt nauwlettend in de gaten gehouden en waarden als respect en nauwkeurigheid zijn daarom razend belangrijk. In de zorgsector is het belangrijk om informatie duidelijk over te brengen en voor iedereen toegankelijk te maken. Vertel over het positieve gevoel dat kan opkomen.

Persoonlijkheid
Start jij het kennismakingsgesprek met een luchtig geintje? Zo ja, waarom ook niet als openingszin in jouw vacature? Dit kan eventueel met een vette knipoog. Nu is humor een subjectief iets, dus het is lastig te stellen dat humor altijd blijft hangen. Ook heb jij meer kans dat de vacature wordt doorgegeven aan familie, vrienden of ex-collega’s.

Je of jij?
Het klinkt misschien als een onnozele keuze, maar toch is de impact aanwezig. De je-vorm klinkt voorzichtig en vertrouwd. Dit voelt een beetje alsof je met iemand een drankje drinkt. Maar als je ervoor kiest om de jij-vorm te gebruiken, zal iemand zich aangesproken voelen.

Aanspreekcultuur
Iemand vertelt graag vol passie over zijn of haar werk. Het is dus belangrijk om deze interesse door te trekken naar de vacature. Hoe? Dit kan onder het kopje taken en verantwoordelijkheden. Een zin directer maken. Zo simpel is het. Kijk maar naar het volgende voorbeeld:

Optie 1: Jij bent verantwoordelijk voor de revalidatieafdeling in het ziekenhuis.
Optie 2: Jij verantwoordt de revalidatieafdeling in het ziekenhuis.

Bij welke zin begin jij te glimmen van trots? Echt aandacht dus. Heb jij de bovengenoemde tips in de vingers? Twijfel dan niet, neem eens een kijkje op onze interne vacaturepagina!