fbpx
blog

Hoe trek jij talent aan?

Hoe kun je als recruiter méér bereiken in minder tijd? Samen Professionals geeft 5 gouden tips voor het aantrekken van nieuw talent;

Verkoop jezelf
Dit klinkt lastig, maar dit hoeft niet moeilijk te zijn. Stel: jij zit elke dag aan tafel mét vijf recruiters en 1 sollicitant? Hoe maak jij dan écht het verschil?

Nieuwe, creatieve vormen van personeelswerving zijn noodzakelijk in de huidige arbeidsmarkt. Het is van belang dat jij een duidelijk beeld schetst wie jij bent en wat jij te bieden hebt. Dit kun jij onze recruiters één voor één navragen.

Bied een optimaal sollicitatieproces
Het gros van de zoekopdrachten naar vacatures wordt gedaan op mobiele apparaten. Onze tip: bekijk eens op meerdere mobiele apparaten of jouw vacature mobile-friendly is ingericht. Daarnaast kun je nagaan of het sollicitatieproces gebruiksvriendelijk is. Bij commerciële campagnes is dit gebruikelijk. Als recruiter draai jij ook continu aan de vacature knoppen.

“Toen ik voor mijn stage aan het zoeken was, ben ik veel websites van bedrijven tegengekomen waarbij het sollicitatieproces niet optimaal werkte. Hierdoor verzwakte mijn interesse direct.” Aldus Mees, stagiair Marketing en Communicatie.

Maak geen traditionele functieprofielen aan
Bij Samen Professionals weten wij als geen ander dat karakter een grote rol speelt. Maak daarom géén traditionele functieprofielen aan, maar vraag naar specifieke karaktereigenschappen.

Toon reviews
Het tonen van reviews is enorm belangrijk om kandidaten een gevoel te geven hoe het is om bij uw organisatie te werken. Stimuleer dus jouw (ex-)medewerkers te vertellen hoe het is om bij jou te werken. Dat schept een betrouwbaar beeld bij potentiële kandidaten en het levert jou uiteindelijk meer waardevolle sollicitaties op. Een mooi voorbeeld van een review vanuit onze Indeed pagina van Samen Professionals;

“Samen Professionals is een werkgever waar betrokkenheid, transparantie en doorgroeien hand in hand gaan. Je kunt hier jezelf fijn en rekenen op collega’s die je snel in het team opnemen en klaar voor je staan. Er wordt gehoor gegeven aan ambities en geïnvesteerd in de ontwikkelingen van de medewerkers. Er heerst een no -nonsense cultuur, hierdoor zijn we open en transparant naar elkaar toe. De bedrijfsfeesten en teamuitjes zijn altijd legendarisch!”
Review Indeed – 7-5-2019

Verleid kandidaten
Waar is jouw kandidaat gevoelig voor? Wat zou hem of haar kunnen triggeren om te reageren? Wat vindt hij of zij belangrijk in zijn werk? Maak duidelijk waarom de potentiële kandidaat onvoorwaardelijk voor jou moet kiezen.

Kun jij de 6e gouden tip benoemen? Neem dan eens een kijkje op onze interne vacaturepagina. Mocht je een beetje twijfelen, dan biedt onze Recruitertest uitkomst.