HBO Begeleider Heerhugowaard

Heerhugowaard
3396
HBO
solliciteer nu

Over deze functie

Hoe was je start bij Samen Professionals?
“Dat was meteen een warm onthaal. Je wordt goed geholpen en er wordt tijdens de kennismaking al meegedacht. Ik kreeg op basis van mijn wensen meerdere opties. Eigenlijk was de communicatie toen al een goed voorbeeld van hoe het nu nog steeds gaat. Helder, informeel en je krijgt snelle hulp met antwoorden op je vragen. Zo ook bij de sollicitatie later. Bij de eerste opdrachtgever ging Angelo, van Samen Professionals, ook mee. Ik kreeg zelfs een lift naar de locatie, haha!”

Was het in één keer raak?
“Nee, bij het eerste gesprek was het net geen match. Maar dit maakte niet uit, want er stond heel snel weer een opdrachtgever klaar. Dat was wel direct een leuke plek en ik werk er inmiddels ruim 9 maanden met veel plezier. Het gesprek daar was met begeleiders, die later mijn collega’s zijn geworden. Zij gaven direct een goed beeld van de werkzaamheden. Het geeft je ook meteen een beeld van de sfeer onderling. Sinds kort zit ik zelf als medewerker ook bij die gesprekken, met de kandidaten op sollicitatie. Dat had ik niet verwacht. Als detachant word ik hier gezien als echte vaste collega, dat is echt fijn.”

Hoe ziet je werk er uit?
“Nou, elke dag is echt anders en de cliënten waar we mee werken zijn erg variërend in leeftijd en levensfase. In de basis kun je het zien als persoonlijke begeleiding aan cliënten die hier met begeleiding en ondersteuning wonen. De problematiek is uiteenlopend. Zo heb ik te maken met cliënten waarbij autisme, smetvrees, angsten, psychoses en bipolaire stoornissen voorkomen. We helpen ze met hun vragen over huishouden, financiën, sociale kwesties en bijvoorbeeld werk of woning. In de basis is iedereen vriendelijk, maar je moet als begeleider wel sterk in je schoenen staan. Het zijn volle dagen, waarbij je echt je grenzen moet aangeven. Tegen een stootje kunnen en de boel loslaten na werk, daar moet je aan wennen.”

Wat zijn de leukste en de moeilijkste dingen aan het werk?
“Het leukste is de vooruitgang zien bij cliënten. Een voorbeeld hiervan is een cliënt die in het begin niets zag zitten en eigenlijk alleen maar thuis op de bank bleef zitten. Met ondersteuning, en vooral haar eigen inzet, is ze weer actief met haar eigen leven. Het is natuurlijk vooral de verdienste van de cliënt zelf, maar ik ben toch trots op de ondersteuning die we hen kunnen bieden.
Het moeilijkste is dat je veel moet schakelen. Je hebt een caseload van 4 of 5 cliënten, afhankelijk van je aantal uur. Maar zij zoeken je graag op en daarom is geen enkele dag helemaal hetzelfde. Je moet accepteren dat je werk nooit écht stopt. Vandaar mijn opmerking over het aangeven van die grenzen. Ook is relativeren een gezonde eigenschap om deze functie goed uit te voeren. Als je dat kan is het een hele leuke werkplek. Daarnaast is het team sterk. We maken er onderling het beste van. Je hebt ook inspraak, er wordt geluisterd naar je input en je wordt (zoals bij mij nu) betrokken bij de instroom van nieuwe collega’s.”

En ze zoeken nog collega’s, toch?
“Ja, dat klopt! Misschien zit de lezer straks wel tegenover mij bij de sollicitatie. Met Angelo ernaast dan natuurlijk, haha. We kunnen de hulp goed gebruiken en de cliënten staan ook altijd open voor nieuwe gezichten.”

Wat hebben we jou te bieden?

 • Een eerste kennismaking waarbij ik benieuwd ben naar je ervaring én wensen voor de toekomst
 • Een CAO-conform salaris vanuit Sociaal Werk (minimaal 2121,- maximaal 3396,-)
 • Een eerste kennismaking waarbij ik benieuwd ben naar je ervaring én wensen voor de toekomst
 • De mogelijkheid om met onze hulp bij sollicitaties tóch die mooie baan te krijgen
 • De mogelijkheid om zowel fulltime als parttime aan de slag te gaan
 • Een mooie leerschool en een diverse doelgroep waardoor jij jezelf kunt ontdekken en ontwikkelen
 • Een (multidisciplinair)team waar kennis wordt gedeeld en iedereen graag leert van elkaar
 • Een reiskostenvergoeding van €0,19 per kilometer
 • Een (einde)jaarbonus en je bouwt direct pensioen op
 • Een mooi salaris conform de CAO GGZ
 • Pensioensopbouw vanaf dag 1

Wat verwachten we van jou?

 • Jij bent voor 32 tot 36 uur beschikbaar
 • Jij hebt een HBO-diploma richting de zorg
 • Jij hebt ervaring met maatschappelijk of sociaal werk
 • Jij kunt je vinden in de achtergrond van de organisatie

Over Samen Professionals

De organisatie is gericht op cliënten in de geestelijke gezondheidszorg, gevestigd in Heerhugowaard. De cliënten wonen zelfstandig op twee locaties en krijgen hierbij ondersteuning van persoonlijk begeleiders. De organisatie heeft een Christelijke achtergrond. Kennis of affiniteit hiermee wordt door de organisatie zeer op prijs gesteld. Wil je meer weten over de organisatie, dan maken ze graag kennis met je. Wellicht kom je tegenover Pär te zitten in de kennismaking!

Wil je meer weten?

Heb je vragen over deze vacature? Dan kan je altijd contact met mij opnemen.

Het sollicitatieproces

Stap 1

Solliciteer

Je bent enthousiast over één van onze vacatures en solliciteert. Wat leuk! We nemen binnen 48 uur contact met je op.

Stap 2

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan maken we graag telefonisch kennis. Zodat we elkaar beter leren kennen én jij ons kan vertellen waar je naar op zoek bent.

Stap 3

Persoonlijke kennismaking

Je wordt uitgenodigd op één van onze vestigingen. We bespreken jouw werkervaring, ambities en de baan waarop jij hebt gesolliciteerd.

Stap 4

Ontmoeting met opdrachtgever

In sommige gevallen maak je ook kennis met onze opdrachtgever en loop je een dag mee op de werkvloer. Dit laten we je uiteraard al weten tijdens de telefonische kennismaking.

Stap 5

Contractvoorstel

Hebben we een klik? Dan doen we je een voorstel.

Stap 6

Welkom!

Blij met ons aanbod? Dan teken je jouw contract en ben je officieel onderdeel van onze club. Samen gaan we de uitdaging aan. Gefeliciteerd!