Inkomensconsulent in Regio Gelderland

Sociaal Domein
Nijmegen
HBO
solliciteer nu

Over deze functie

Krijg jij energie van mensen en gezinnen helpen hun financiën weer op de rit te krijgen? Zie jij jezelf als hét luisterend oor voor personen met zware problematieken en vind jij het een mooie uitdaging om hen te begeleiden naar een verbeterde leefsituatie? Als Klantmanager Inkomen voor een gemeente in de regio van Tilburg, Nijmegen of Arnhem, streef jij ernaar om burgers de juiste financiële ondersteuning te bieden. Dit doe je met het oog op zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie, met als basis de relevante wet- en regelgeving: de Participatiewet.
Klinkt deze complexiteit jou als muziek in de oren? En wil je graag burgers helpen en ondersteunen in hun leven weer op de rit te krijgen? Als je antwoord volmondig ja is, dan is dit de juiste functie voor jou!

Als klantmanager inkomen voor de overheid sta jij stevig in je schoenen, ben je communicatief vaardig en klantgericht. Daarnaast ben je bekend met aanvragen op het gebied van algemene bijstand, bijzondere bijstand (zoals BBZ/IOAZ/IOAW), individuele inkomenstoeslag en minima regelingen. Jouw werkzaamheden zijn daarnaast onder andere:

  • Voeren van intake gesprekken;
  • Administratieve werkzaamheden;
  • Het uitvoeren van mutaties en heronderzoeken;
  • Het signaleren van mogelijke fraude.


Nog steeds enthousiast? Deze functie zou je (part time of full time) kunnen gaan vervullen bij verschillende gemeentes in de regio Gelderland, Noord-Brabant of Noord-Limburg. Via Samen Professionals krijg je de mogelijkheid om bij diverse gemeentes aan de slag te gaan doormiddel van detacheren. Zo kan jij een kijkje in de keuken nemen van verschillende opdrachtgevers, om je kennis en ervaring te vergroten! Daarnaast krijg je via ons opleidingsinstituut de keuze uit allerlei trainingen en opleidingen, die jou kunnen helpen je ambities en doelen waar te maken. Misschien wil je je wel verder specialiseren als Inkomensconsulent, of heb je de ambitie om door te groeien naar Integraal Klantmanager. Samen met jouw persoonlijke accountmanager ga jij toewerken naar die stip op de horizon in jouw carrière!

Wat hebben we jou te bieden?

Wij vinden jouw groei en ontwikkeling belangrijk. Jouw ambitie staat centraal. Gedurende je dienstverband komt dit naar voren in specifieke opleidingen, trainingen en gesprekken met jouw recruiter & accountmanager. Daarnaast kan je rekenen op:

• Een tijdelijk dienstverband (parttime of fulltime) met de zekerheid van een vaste baan door de verschillende opdrachten die je uitvoert
• Een persoonlijk opleidingsprogramma via onze Aecademy
• Een startsalaris in schaal 9, aangevuld met verschillende extra’s
• Een leaseauto (die je ook privé mag gebruiken) óf een reiskostenvergoeding
• Één aanspreekpunt binnen Samen Professionals, je accountmanager, die jou persoonlijk begeleidt tijdens opdrachten en kijkt naar jouw loopbaan wensen en doelen!

Wat verwachten we van jou?

Jij staat als inkomensconsulent stevig in je schoenen. Kritische vragen stellen is jou niet vreemd. Daarnaast ben je communicatief vaardig, analytisch en oplossingsgericht en kan je goed zelfstandig werken. Verder:

  • Minimaal 1 jaar recente werkervaring als Klantmanager Inkomen bij een gemeente
  • Kennis van een of meerdere gemeentelijke systemen (Civision/GWS/Suite) en de Participatiewet
  • Een afgeronde; relevante hbo opleiding (bijvoorbeeld SJD, HEAO)
  • Bereidheid om voor je werk te reizen, maximaal 1.5 uur van woonplaats (detachering)

Over Samen Professionals

Al meer dan 10 jaar ontdekt en verbindt Samen Professionals vakkundige en gedreven professionals aan waardevol werk in de zorg, welzijn, bij de (Semi-)overheid, woningcorporaties en het onderwijs. We detacheren starters, trainees en ervaren professionals. Door te vragen en goed te luisteren helpen we professionals aan de baan die helemaal bij ze past. Wij geloven dat iemand die op de juiste plek zit het verschil maakt.

Wil je meer weten?

Heb je vragen over deze vacature? Dan kan je altijd contact met mij opnemen.

Het sollicitatieproces

Stap 1

Solliciteer

Je bent enthousiast over één van onze vacatures en solliciteert. Wat leuk! We nemen binnen 48 uur contact met je op.

Stap 2

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan maken we graag telefonisch kennis. Zodat we elkaar beter leren kennen én jij ons kan vertellen waar je naar op zoek bent.

Stap 3

Persoonlijke kennismaking

Je wordt uitgenodigd op één van onze vestigingen. We bespreken jouw werkervaring, ambities en de baan waarop jij hebt gesolliciteerd.

Stap 4

Ontmoeting met opdrachtgever

In sommige gevallen maak je ook kennis met onze opdrachtgever en loop je een dag mee op de werkvloer. Dit laten we je uiteraard al weten tijdens de telefonische kennismaking.

Stap 5

Contractvoorstel

Hebben we een klik? Dan doen we je een voorstel.

Stap 6

Welkom!

Blij met ons aanbod? Dan teken je jouw contract en ben je officieel onderdeel van onze club. Samen gaan we de uitdaging aan. Gefeliciteerd!

Niet wat je zoekt? Bekijk meer vacatures in het vakgebied in de regio