Maatschappelijk werker bereikbaarheidsdienst

GGZ vacatures
Den Haag
4358
HBO
solliciteer nu

Over deze functie

Elke dag maken onze professionals het verschil in de levens van mensen. Relatieproblemen, opvoedvragen, eenzaamheid, scheiden, schulden, rouw, onzekerheid, stress, geweld of buurtbemiddeling, de organisatie waar je komt te werken biedt hierin een stevige professionele basis. Voor het team Bereikbaarheidsdienst Buiten Kantooruren (BBK) zoeken wij zo spoedig mogelijk een maatschappelijk werker.

De functie zelf:

 • Per mobiel oproepbaar zijn gedurende de diensten vanaf 17.00 uur tot 09.00 uur en het gehele weekend en afwisselend op de feestdagen. Diensten zijn één week per vier weken.
 • Oproepbaar zijn voor psychosociale crisishulpvragen, die in eerste instantie door de meldkamer zijn gezeefd;
 • In eerste instantie telefonische hulp verlenen. Je gaat pas naar de cliënt toe wanneer je van mening bent dat een face-to-face contactmoment essentieel is;
 • Je bent eerste aanspreekpunt voor de hulp officier van justitie bij het wegen van een huisverbod. Je weegt mee en geeft advies voor een eventuele aanvraag van WTH;

De crisishulpvragen zijn zeer uiteenlopend van aard en brengen veel afwisseling met zich mee. De meeste hulpvragen zijn van relationele aard, bijvoorbeeld huiselijk geweld, verdriet, ruzie tussen ouders en kinderen, uitzichtloosheid, onmacht, etc. Ook komen er hulpvragen van slachtoffers van geweld of een ongeval binnen.

In deze functie werk je vooral vanuit huis!

Wat hebben we jou te bieden?

 • Salariëring conform CAO Sociaal Werk, schaal 9 met een maximum van € € 4.358 bruto per maand bij een volledig dienstverband;
 • Reiskostenvergoeding van 0,19 cent per kilometer;
 • 8,33% vakantiegeld;
 • 25 vakantiedagen o.b.v. 40 uur;
 • Diverse trainingen en cursussen;
 • In eerste instantie een tijdelijk dienstverband en daarna eventueel een contract voor onbepaalde tijd.

Wie weet wordt dit wel jouw vaste baan!

Wat verwachten we van jou?

 • Een afgeronde HBO diploma MWD of Social Work of een afgeronde HBO diploma Sociaal Pedagogische Hulpverlening met minimaal 2080 uur relevante werkervaring binnen het werkveld;
 • Registerplein geregistreerd;
 • Een rijbewijs en tijdens de diensten het bezit van een auto (eis);
 • Kunnen triageren (vragen selecteren: van luisteren tot doorpakken);
 • Je bent één week per vier weken beschikbaar op vrijdag t/m donderdag (eis);

Je werkzaamheden voer je uit voor de regio Midden-Holland en Holland Rijnland en dus vragen wij of jij woonachtig bent in de regio van Den Haag of de regio van Rotterdam. Verder gaat het om een parttime dienstverband (4,5 uur).

Ben jij dus op zoek naar een uitdagende bijbaan?
Dan past deze functie perfect bij jou!

Over Samen Professionals

Al meer dan 10 jaar ontdekken en verbinden wij vakkundige en gedreven professionals aan waardevol werk in de zorg, welzijn, (semi-)overheid, woningcorporaties en het onderwijs. Door te vragen en goed te luisteren helpen we professionals aan de baan die helemaal bij ze past. Wij geloven dat iemand die op de juiste plek zit het verschil maakt. Zo dragen we bij aan de continuïteit en flexibiliteit van onze opdrachtgevers én helpen we professionals bij de ontwikkeling van hun loopbaan. Dat is de win-win waar wij voor gaan.

Wil je meer weten?

Heb je vragen over deze vacature? Dan kan je altijd contact met mij opnemen.

Het sollicitatieproces

Stap 1

Solliciteer

Je bent enthousiast over één van onze vacatures en solliciteert. Wat leuk! We nemen binnen 48 uur contact met je op.

Stap 2

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan maken we graag telefonisch kennis. Zodat we elkaar beter leren kennen én jij ons kan vertellen waar je naar op zoek bent.

Stap 3

Persoonlijke kennismaking

Je wordt uitgenodigd op één van onze vestigingen. We bespreken jouw werkervaring, ambities en de baan waarop jij hebt gesolliciteerd.

Stap 4

Ontmoeting met opdrachtgever

In sommige gevallen maak je ook kennis met onze opdrachtgever en loop je een dag mee op de werkvloer. Dit laten we je uiteraard al weten tijdens de telefonische kennismaking.

Stap 5

Contractvoorstel

Hebben we een klik? Dan doen we je een voorstel.

Stap 6

Welkom!

Blij met ons aanbod? Dan teken je jouw contract en ben je officieel onderdeel van onze club. Samen gaan we de uitdaging aan. Gefeliciteerd!