HBO Ambulant Maatschappelijk Werker

Amsterdam
4000
HBO
solliciteer nu

Over deze functie

Een ambulant maatschappelijk werker word je niet zomaar. Daar heb je kennis van de doelgroep, het werkveld en de verschillende problematieken voor nodig. Een opleiding richting Social Work of Maatschappelijk Werk en Dienstverlening helpt daarbij. Daarnaast ben je als maatschappelijk werker niet alleen de persoon die hulp biedt aan ouders en jongeren, maar soms ook de bliksemafleider van agressie en frustratie. Je moet dus sterk in je schoenen staan op sommige momenten, maar ook een sociaal hulpvaardige uitstraling bewaren. Je bent actief op woonlocaties binnen Alkmaar en Heerhugowaard en geeft informatie aan cliënten, ouders en ketenpartners. Omdat de locatie open staat voor verschillende problematieken helpt het als je een brede interesse hebt en daarnaast ook de kennis in huis hebt om bij verschillende problematieken te ondersteunen. Hierbij kun je denken aan financiën, scheidingen, depressie, woonproblemen, suïcidaliteit en eenzaamheid onder bewoners. Een manusje van alles dus, en dat met een glimlach en een sterk karakter. Ben jij dat? Dan spreken we je graag!

Wat hebben we jou te bieden?

 • Een uitgebreid intakegesprek om jouw wensen en ambities te bespreken
 • Persoonlijke begeleiding in de vervolg stappen van jouw carrière
 • Sollicitatiebegeleiding
 • Een jaarcontract wat omgezet kan worden naar een vast dienstverband
 • Een marktconform salaris volgens de CAO Sociaal Werk schaal 8 (min. 2712,- tot 4556,-)
 • Een fulltime of parttime baan
 • ORT en reiskostenvergoeding
 • Trainingen en Cursussen

Wat verwachten we van jou?

 • Jij bent HBO afgestudeerd (liefst MWD of Social Work)
 • Jij hebt al ervaring met de problematieken of het vakgebied
 • Jij bent sociaal sterk en communicatief vaardig
 • Jij staat stevig in je schoenen en blijft kalm in conflictsituaties
 • Jij bent creatief in je handelen en flexibel inzetbaar

Over Samen Professionals

Al meer dan 10 jaar ontdekt en verbindt Samen Professionals vakkundige en gedreven professionals aan waardevol werk in de zorg, welzijn, bij de (Semi-)overheid, woningcorporaties en het onderwijs. We detacheren starters, trainees en ervaren professionals. Door te vragen en goed te luisteren helpen we professionals aan de baan die helemaal bij ze past. Wij geloven dat iemand die op de juiste plek zit het verschil maakt.

Wil je meer weten?

Heb je vragen over deze vacature? Dan kan je altijd contact met mij opnemen.

Het sollicitatieproces

Stap 1

Solliciteer

Je bent enthousiast over één van onze vacatures en solliciteert. Wat leuk! We nemen binnen 48 uur contact met je op.

Stap 2

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan maken we graag telefonisch kennis. Zodat we elkaar beter leren kennen én jij ons kan vertellen waar je naar op zoek bent.

Stap 3

Persoonlijke kennismaking

Je wordt uitgenodigd op één van onze vestigingen. We bespreken jouw werkervaring, ambities en de baan waarop jij hebt gesolliciteerd.

Stap 4

Ontmoeting met opdrachtgever

In sommige gevallen maak je ook kennis met onze opdrachtgever en loop je een dag mee op de werkvloer. Dit laten we je uiteraard al weten tijdens de telefonische kennismaking.

Stap 5

Contractvoorstel

Hebben we een klik? Dan doen we je een voorstel.

Stap 6

Welkom!

Blij met ons aanbod? Dan teken je jouw contract en ben je officieel onderdeel van onze club. Samen gaan we de uitdaging aan. Gefeliciteerd!