Procesregisseur Jeugd

Sociaal Domein
Tilburg
3350
HBO
solliciteer nu

Over deze functie

Heb jij ervaring binnen jeugdzorg en wil jij werken als procesregisseur jeugd voor complexe casuïstiek? Lees dan snel verder!

Als procesregisseur jeugd voor een gemeente in de omgeving van Tilburg en Den Bosch stel je samen met het (gezin)systeem veiligheidsplannen op, zet je de juiste zorg in en ben je verantwoordelijk voor de afstemming van de zorg tussen de cliënt en de ketenpartners. In samenwerking zorg jij voor een indicatiestelling en een daarbij horende plan van aanpak. Je regisseert de casus, blijft de casus volgen, je verandert of neemt afstand waar het mogelijk of nodig is. Zaken waar onveiligheid een rol speelt, zoals mogelijke kindermishandeling, schuw je niet. Je vindt het een uitdaging om te bekijken hoe je de ontwikkelingsbedreigingen weg kunt nemen binnen het vrijwillig kader. Indien nodig ben je in staat op te schalen naar de jeugdbeschermingstafel of Veilig Thuis. Je hebt een eigen caseload met diverse problematiek (gezinsproblematiek, volwassenen, psychiatrie). Je denkt mee bij casuïstiek van collega's en werkt indien nodig samen in casussen. Je bent een regievoerder; je brengt ketenpartners bij elkaar en geeft, met inhoudelijke onderbouwing, richting.

Wat hebben we jou te bieden?

Daar staat natuurlijk ook wat tegenover:

 • Een mogelijkheid om je te blijven ontwikkelen door middel van een persoonlijk opleidingsprogramma
 • Een salaris tussen de 2756 en 4048 euro, op basis van ervaring volgens gemeente CAO (schaal 9)
 • Een tijdelijk contract / tijdelijk dienstverband met optie tot verlenging of zelfs onbepaalde tijd
 • Een parttime of fulltime baan bij een gemeente die hart voor de stad heeft
 • Een team die voor je klaar staat en samenwerkt met jou aan jouw carrière pad

Wat verwachten we van jou?

Jij bent sociaal onderlegd en staat stevig in je schoenen om mensen te motiveren en te begeleiden. Herken jij jezelf ook in de volgende punten?

 • Je bent SKJ geregistreerd
 • Je hebt HBO werk & denkniveau
 • Je bent bekend met het schrijven van een verzoek tot onderzoek aan de Raad voor de Kinderbescherming en het schrijven van een zorgmelding aan Veilig Thuis.
 • Je bent bekend met het opstellen van veiligheidsvoorwaarden binnen een gezinssysteem.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, inlevingsvermogen, analytisch vermogen en je kunt snel schakelen en doorpakken
 • Je bent integer, klant-, resultaat- en samenwerkingsgericht
 • Je hebt kennis en/of ervaring met jeugdpsychiatrie, Lvb-problematiek, dwang-/drangmaatregel en WMO
 • Je hebt kennis van en inzicht in doelgroepen, de zorg- en hulpverleningsketens en de justitiële keten

Over Samen Professionals

Al meer dan 10 jaar ontdekt en verbindt Samen Professionals vakkundige en gedreven professionals aan waardevol werk in de zorg, welzijn, bij de (Semi-)overheid, woningcorporaties en het onderwijs. We detacheren starters, trainees en ervaren professionals. Door te vragen en goed te luisteren helpen we professionals aan de baan die helemaal bij ze past. Wij geloven dat iemand die op de juiste plek zit het verschil maakt.

Wil je meer weten?

Heb je vragen over deze vacature? Dan kan je altijd contact met mij opnemen.

Het sollicitatieproces

Stap 1

Solliciteer

Je bent enthousiast over één van onze vacatures en solliciteert. Wat leuk! We nemen binnen 48 uur contact met je op.

Stap 2

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan maken we graag telefonisch kennis. Zodat we elkaar beter leren kennen én jij ons kan vertellen waar je naar op zoek bent.

Stap 3

Persoonlijke kennismaking

Je wordt uitgenodigd op één van onze vestigingen. We bespreken jouw werkervaring, ambities en de baan waarop jij hebt gesolliciteerd.

Stap 4

Ontmoeting met opdrachtgever

In sommige gevallen maak je ook kennis met onze opdrachtgever en loop je een dag mee op de werkvloer. Dit laten we je uiteraard al weten tijdens de telefonische kennismaking.

Stap 5

Contractvoorstel

Hebben we een klik? Dan doen we je een voorstel.

Stap 6

Welkom!

Blij met ons aanbod? Dan teken je jouw contract en ben je officieel onderdeel van onze club. Samen gaan we de uitdaging aan. Gefeliciteerd!