Generalistisch Hulpverlener Financiën

Sociaal Domein
Tilburg
3300
HBO
solliciteer nu

Over deze functie

Werk jij graag wijkgericht en multidisciplinair als hulpverlener met als specialisme financiën? Lees dan snel verder!

Voor een opdrachtgever in de omgeving van Tilburg ga je samen met de partners in de Toegang (MEE, WMO, GGD, de verbindende schakels van Werk en Inkomen, Beschermd Wonen en Bureau Schuldhulpverlening) werk je aan uiteenlopende casussen met hulpvragen rondom onder andere financiën, opvoeding, huiselijk geweld en psychosociale problematiek. Binnen de Jeugdwet en de WMO maak je een heldere analyse van de hulpvraag, ontdek je de vraag achter de vraag, stel je samen met de klant (en zijn netwerk) een plan van aanpak met concrete resultaten op en ga je op zoek naar de juiste vorm van ondersteuning. In de meeste gevallen kan jij die hulp vanuit kennis en ervaring zelf bieden. Zeker als het een hulpvraag is op het gebied van financiën, dan is de klant op de juiste plek bij jou. Jij coacht de klant om inzicht en overzicht te krijgen en te komen tot positieve verandering in de situatie. Is er gespecialiseerde zorg nodig? Dan kun je de klant met een beschikking doorverwijzen naar een (gecontracteerde) zorgaanbieder.

Wat hebben we jou te bieden?

Wij staan voor groei en ontwikkeling. We zijn dan ook benieuwd naar jouw drijfveren, passies en ambities! Je kan daarom rekenen op:

 • Een mogelijkheid om je te blijven ontwikkelen door middel van een persoonlijk opleidingsprogramma
 • Een salaris conform CAO, trede op basis van ervaring
 • Een tijdelijk dienstverband met optie tot verlening met onbepaalde tijd (ook als ZZP'er ben je welkom!)
 • Een parttime of fulltime baan bij een gemeente
 • Een reiskostenvergoeding van 0,19 per kilometer of de mogelijkheid tot het rijden van een leaseauto
 • Een toegewijde accountmanager die altijd voor je klaar staat!

Wat verwachten we van jou?

 • Jij hebt een relevant afgerond HBO diploma, een geldig VOG en hebt bij voorkeur enkele jaren relevante werkervaring in de financiële hulpverlening/schuldhulpverlening.
 • Je hebt kennis van en affiniteit met de WMO, de Jeugdwet, de do’s en don’ts binnen de privacywet, de sociale kaart en trajecten voor beschikkingen.
 • Je bezit een brede kijk om uiteenlopende ondersteuningsvragen te onderzoeken.
 • Je hebt overtuigingskracht: je neemt duidelijk een standpunt in en kunt je keuzes en beslissingen onderbouwen en verantwoorden.
 • Naast uitstekende gespreksvaardigheden bezit je ook schriftelijke vaardigheden voor heldere rapportage en registratie.
 • Je bent in staat aan te sluiten bij de cliënt en stimuleert daarbij eigen kracht en verantwoordelijkheid van de cliënt.
 • Je bent zichtbaar en gaat outreachend te werk. Grenzen en kaders kun én durf je aan te geven.
 • Je bent bereid in de omgeving van Breda, Tilburg en Den Bosch te werken

Over Samen Professionals

Al meer dan 10 jaar ontdekt en verbindt Samen Professionals vakkundige en gedreven professionals aan waardevol werk in de zorg, welzijn, bij de (Semi-)overheid, woningcorporaties en het onderwijs. We detacheren starters, trainees en ervaren professionals. Door te vragen en goed te luisteren helpen we professionals aan de baan die helemaal bij ze past. Wij geloven dat iemand die op de juiste plek zit het verschil maakt.

Wil je meer weten?

Heb je vragen over deze vacature? Dan kan je altijd contact met mij opnemen.

Het sollicitatieproces

Stap 1

Solliciteer

Je bent enthousiast over één van onze vacatures en solliciteert. Wat leuk! We nemen binnen 48 uur contact met je op.

Stap 2

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan maken we graag telefonisch kennis. Zodat we elkaar beter leren kennen én jij ons kan vertellen waar je naar op zoek bent.

Stap 3

Persoonlijke kennismaking

Je wordt uitgenodigd op één van onze vestigingen. We bespreken jouw werkervaring, ambities en de baan waarop jij hebt gesolliciteerd.

Stap 4

Ontmoeting met opdrachtgever

In sommige gevallen maak je ook kennis met onze opdrachtgever en loop je een dag mee op de werkvloer. Dit laten we je uiteraard al weten tijdens de telefonische kennismaking.

Stap 5

Contractvoorstel

Hebben we een klik? Dan doen we je een voorstel.

Stap 6

Welkom!

Blij met ons aanbod? Dan teken je jouw contract en ben je officieel onderdeel van onze club. Samen gaan we de uitdaging aan. Gefeliciteerd!