Jeugd- en gezinscoach Rotterdam

Jeugdzorg
Rotterdam
3100
HBO
solliciteer nu

Over deze functie

Ben jij een ervaren, gedreven jeugd- en gezinscoach die klaar is voor een nieuwe uitdaging binnen een wijkteam in Rotterdam? Dan kom ik graag in contact met jou!

Als jeugd- en gezinscoach bied jij hulp, ondersteuning en advies aan bewoners die ondersteuning nodig hebben op alle leefgebieden. Dit kan bijvoorbeeld gaan over zingeving, wonen, financiën, sociale relaties, lichamelijke gezondheid, psychische gezondheid en werk & activiteiten.

Bij de start van de hulpverlening maak jij samen met de gezinsleden een plan van aanpak. Jij bent casusregisseur en biedt ondersteuning gericht op het verminderen van stressfactoren en het versterken van het gezin. Jij stemt jouw ondersteuning af met andere betrokkenen bij het gezin en rapporteert uiteraard over de voortgang. Waar het kan, zet jij het wijknetwerk in. Als jeugd- en gezinscoach besteed jij aandacht aan positieve stimulering, het bieden van structuur, uiten van emoties, begeleiden en stimuleren van schoolse activiteiten en taalstimulering.

Wat hebben we jou te bieden?

Door onze specialisme in de Zorg- en Welzijnssector hebben wij contacten met veel zorginstellingen en welzijnsorganisaties in jouw regio. Hierdoor hebben wij toegang tot de leukste functies met de meeste uitdaging.

Wat kun je verder van ons verwachten?

 • Een uitgebreid intakegesprek om jouw wensen en ambities te bespreken;
 • Persoonlijke begeleiding in de vervolg stappen van jouw carrière;
 • Sollicitatiebegeleiding;
 • In eerste instantie een tijdelijk dienstverband/tijdelijke opdracht, wat omgezet kan worden naar een vast dienstverband;
 • Een salaris van minimaal € 2.603,- tot maximaal € 3.888,- bruto per maand (gebaseerd op een 36-urige werkweek, schaal 9 conform de CAO-jeugdzorg)
 • ORT en reiskostenvergoeding;
 • Trainingen en cursussen.

Wat verwachten we van jou?

 • Jij hebt een HBO diploma (Social Work, MWD, SPH of Pedagogiek);
 • Jij bent SKJ geregistreerd (eis);
 • Jij hebt een aantal jaar ervaring als jeugd- en gezinscoach, bij voorkeur binnen een wijkteam (pré);
 • Jij hebt kennis van en inzicht in het hulpaanbod en verschillende hulpverlengingsmethodieken;
 • Jij bent (het liefst) fulltime beschikbaar.

Over Samen Professionals

Al meer dan 10 jaar ontdekt en verbindt Samen Professionals vakkundige en gedreven professionals aan waardevol werk in de zorg, welzijn, bij de (Semi-)overheid, woningcorporaties en het onderwijs. We detacheren starters, trainees en ervaren professionals. Door te vragen en goed te luisteren helpen we professionals aan de baan die helemaal bij ze past. Wij geloven dat iemand die op de juiste plek zit het verschil maakt.

Het sollicitatieproces

Stap 1

Solliciteer

Je bent enthousiast over één van onze vacatures en solliciteert. Wat leuk! We nemen binnen 48 uur contact met je op.

Stap 2

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan maken we graag telefonisch kennis. Zodat we elkaar beter leren kennen én jij ons kan vertellen waar je naar op zoek bent.

Stap 3

Persoonlijke kennismaking

Je wordt uitgenodigd op één van onze vestigingen. We bespreken jouw werkervaring, ambities en de baan waarop jij hebt gesolliciteerd.

Stap 4

Ontmoeting met opdrachtgever

In sommige gevallen maak je ook kennis met onze opdrachtgever en loop je een dag mee op de werkvloer. Dit laten we je uiteraard al weten tijdens de telefonische kennismaking.

Stap 5

Contractvoorstel

Hebben we een klik? Dan doen we je een voorstel.

Stap 6

Welkom!

Blij met ons aanbod? Dan teken je jouw contract en ben je officieel onderdeel van onze club. Samen gaan we de uitdaging aan. Gefeliciteerd!