Ambulant begeleider SKJ geregistreerd

Gehandicaptenzorg
Rotterdam
2800
HBO
solliciteer nu

Over deze functie

Met jouw focus op eigen kracht en jouw doorzettingsvermogen om doelen te bereiken, help jij de cliënten in jouw caseload om zo goed mogelijk deel te nemen aan de samenleving. Jij biedt begeleiding/coaching die past bij hen en daarom ben jij de Ambulant Begeleider die wij zoeken!

Jij biedt als begeleider van een gebiedsteam ambulante ondersteuning aan cliënten met een opvoedingsvraagstuk. Jij richt je hierbij op het hele (gezin)systeem.
Het doel is het verbeteren van de persoonlijke situatie van jouw cliënten. Er wordt intensief samengewerkt met andere afdelingen en externe organisaties, zoals jeugdzorg, welzijn, en gemeenten. Jouw cliënten komen naar kantoor of jij bezoekt jouw cliënten thuis.

Het werken in een gebiedsteam betekent omgang met een diversiteit aan cliënten met verschillende beperkingen, leeftijden en achtergronden. De ondersteuning vindt plaats op alle levensgebieden, zoals bijvoorbeeld wonen, werk, relaties en financiën. De nadruk van jouw functie ligt op het ondersteunen van cliënten met een opvoedingsvraagstuk.

De vacature is voor de specialisatie Jeugd en Gezin, maar valt binnen de sector gehandicaptenzorg. Jij komt te werken in Rotterdam Delfshaven.

Wat hebben we jou te bieden?

Door onze specialisme in de Zorg- en Welzijnssector hebben wij contacten met veel zorginstellingen en welzijnsorganisaties in jouw regio. Hierdoor hebben wij toegang tot de leukste functies met de meeste uitdaging.

Wat kun je verder van ons verwachten?

 • Een uitgebreid intakegesprek om jouw wensen en ambities te bespreken;
 • Persoonlijke begeleiding in de vervolg stappen van jouw carrière;
 • Sollicitatiebegeleiding;
 • In eerste instantie een tijdelijk dienstverband of een jaarcontract, wat omgezet kan worden naar een contract voor het langer termijn;
 • Een marktconform salaris volgens de CAO Gehandicaptenzorg;
 • ORT en reiskostenvergoeding;
 • Trainingen en cursussen.

Wat verwachten we van jou?

Werken als ambulant begeleider is natuurlijk lang niet altijd even makkelijk. Het stelt behoorlijke eisen aan jouw kennis, vaardigheden en persoonlijkheid. Daarom is het belangrijk dat jij stressbestendig bent, kunt omgaan met weerstand en goed bent in het hanteren van conflicten. Verder kun jij goed omgaan met feedback en beschik jij over een transparante houding in het werk en jouw communicatie. Als ambulant begeleider is het daarnaast noodzakelijk dat jij je snel kunt aanpassen aan verschillende omgevingen én dat je in staat bent complexe zaken op een eenvoudige wijze duidelijk te maken aan jouw cliënt (uiteraard op een juiste en correcte manier).

Verder:

 • heb jij een afgeronde HBO opleiding, zoals Social Work, Pedagogiek of SPH;
 • ben jij SKJ geregistreerd;
 • heb jij minimaal 2 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie. Ervaring met de doelgroep is een pre;
 • heb jij kennis van de sociale kaart en bij voorkeur al enige kennis van de WMO en/of Jeugdwet;
 • ben jij bij voorkeur in het bezit van een rijbewijs en auto;
 • ben jij, in overleg, flexibel beschikbaar op verschillende dagen en tijden.


De vacature is zowel parttime als fulltime in te vullen. Voor de vacature zoeken wij een professional die zich inzet in loondienst.

Over Samen Professionals

Al meer dan 10 jaar ontdekt en verbindt Samen Professionals vakkundige en gedreven professionals aan waardevol werk in de zorg, welzijn, bij de (Semi-)overheid, woningcorporaties en het onderwijs. We detacheren starters, trainees en ervaren professionals. Door te vragen en goed te luisteren helpen we professionals aan de baan die helemaal bij ze past. Wij geloven dat iemand die op de juiste plek zit het verschil maakt.

Wil je meer weten?

Heb je vragen over deze vacature? Dan kan je altijd contact met mij opnemen.

Het sollicitatieproces

Stap 1

Solliciteer

Je bent enthousiast over één van onze vacatures en solliciteert. Wat leuk! We nemen binnen 48 uur contact met je op.

Stap 2

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan maken we graag telefonisch kennis. Zodat we elkaar beter leren kennen én jij ons kan vertellen waar je naar op zoek bent.

Stap 3

Persoonlijke kennismaking

Je wordt uitgenodigd op één van onze vestigingen. We bespreken jouw werkervaring, ambities en de baan waarop jij hebt gesolliciteerd.

Stap 4

Ontmoeting met opdrachtgever

In sommige gevallen maak je ook kennis met onze opdrachtgever en loop je een dag mee op de werkvloer. Dit laten we je uiteraard al weten tijdens de telefonische kennismaking.

Stap 5

Contractvoorstel

Hebben we een klik? Dan doen we je een voorstel.

Stap 6

Welkom!

Blij met ons aanbod? Dan teken je jouw contract en ben je officieel onderdeel van onze club. Samen gaan we de uitdaging aan. Gefeliciteerd!

Niet wat je zoekt? Bekijk meer vacatures in het vakgebied in de regio