Participatie Consulent Gemeente

Sociaal Domein
Eindhoven
HBO
solliciteer nu

Over deze functie

Jij bent een specialist in het motiveren, faciliteren en stimuleren van werkzoekenden in hun zoektocht naar een baan. Jouw energie haal je uit intake- en adviesgesprekken en mensen helpen, begeleiden en ondersteunen.
Voor een gemeente in regio Noord-Brabant ben ik op zoek naar een ervaren Werkconsulent / Consulent Participatie. Jouw taken zullen onder andere zijn:
• Voeren van gesprekken met werkzoekenden;
• Adviseren van traject en opstellen van trajectplannen;
• Opstellen beschikkingen;
• Administratieve werkzaamheden,
• Begeleiden van individuen en groepen.

Daarnaast geloof je vooral in mogelijkheden van het individu, en focus je op het vergroten van de zelfredzaamheid en zelfstandigheid. Je bent klant & resultaatgericht, betrokken en besluitvaardig. Daarnaast beschik je over de nodige flexibiliteit en kan je goed omgaan met stress!

Herken jij jezelf in deze omschrijving? Deze functie zou je part time of full time kunnen gaan vervullen bij een gemeente in Noord-Brabant, in de regio van Tilburg/Eindhoven. Via Samen Professionals krijg je niet alleen de kans om bij een uitdagende opdrachtgever binnen de overheid aan de slag te gaan, je kan ook specifieke en diverse trainingen volgen om jouw kennis en ervaring te vergroten. Enthousiast? Solliciteer dan nu!

Wat hebben we jou te bieden?

Wij vinden jouw groei en ontwikkeling belangrijk. Jouw ambitie staat centraal. Gedurende je dienstverband komt dit naar voren in specifieke opleidingen, trainingen en gesprekken met jouw recruiter & accountmanager. Daarnaast kan je rekenen op:
• Een tijdelijk dienstverband (parttime of fulltime) met de zekerheid van een vaste baan door de verschillende opdrachten die je uitvoert
• Een persoonlijk opleidingsprogramma via onze Aecademy
• Een startsalaris in schaal 9, aangevuld met verschillende extra’s
• Een leaseauto (die je ook privé mag gebruiken) óf een reiskostenvergoeding (19 cent de km)
• Een aanspreekpunt binnen Samen Professionals, je accountmanager, die jou persoonlijk begeleidt tijdens jouw opdrachten en met jou kijkt naar jouw loopbaan wensen en doelen!

Wat verwachten we van jou?

Jij staat als werkconsulent stevig in je schoenen. Kritische vragen stellen is jou niet vreemd. Daarnaast ben je communicatief vaardig, klantgericht en kan je goed zelfstandig werken. Verder:
• Minimaal 2 jaar recente werkervaring als Klantmanager Werk bij een gemeente
• Kennis van een of meerdere gemeentelijke systemen (Competencys/GWS/Suite) en de Participatiewet
• Een afgeronde; relevante HBO opleiding (bijvoorbeeld SJD, HEAO)
• Bereidheid om voor je werk te reizen, maximaal 1.5 uur van woonplaats (detachering)

Over Samen Professionals

Al meer dan 10 jaar ontdekt en verbindt Samen Professionals vakkundige en gedreven professionals aan waardevol werk in de zorg, welzijn, bij de (Semi-)overheid, woningcorporaties en het onderwijs. We detacheren starters, trainees en ervaren professionals. Door te vragen en goed te luisteren helpen we professionals aan de baan die helemaal bij ze past. Wij geloven dat iemand die op de juiste plek zit het verschil maakt.

Wil je meer weten?

Heb je vragen over deze vacature? Dan kan je altijd contact met mij opnemen.

Het sollicitatieproces

Stap 1

Solliciteer

Je bent enthousiast over één van onze vacatures en solliciteert. Wat leuk! We nemen binnen 48 uur contact met je op.

Stap 2

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan maken we graag telefonisch kennis. Zodat we elkaar beter leren kennen én jij ons kan vertellen waar je naar op zoek bent.

Stap 3

Persoonlijke kennismaking

Je wordt uitgenodigd op één van onze vestigingen. We bespreken jouw werkervaring, ambities en de baan waarop jij hebt gesolliciteerd.

Stap 4

Ontmoeting met opdrachtgever

In sommige gevallen maak je ook kennis met onze opdrachtgever en loop je een dag mee op de werkvloer. Dit laten we je uiteraard al weten tijdens de telefonische kennismaking.

Stap 5

Contractvoorstel

Hebben we een klik? Dan doen we je een voorstel.

Stap 6

Welkom!

Blij met ons aanbod? Dan teken je jouw contract en ben je officieel onderdeel van onze club. Samen gaan we de uitdaging aan. Gefeliciteerd!

Niet wat je zoekt? Bekijk meer vacatures in het vakgebied in de regio