HBO Verpleegkundige – Ziekenhuis

Ziekenhuizen
Nederland
2526
HBO
solliciteer nu

Over deze functie

Iedereen zal het erover eens zijn: verpleegkundigen zijn onmisbaar voor goede zorg aan patiënten in ziekenhuizen. Of je nu in een perifeer of in een academisch ziekenhuis aan de slag gaat, je werk als verpleegkundige is vaak van levensbelang. Voor patiënten met diverse aandoeningen en van heel verschillende leeftijden. Een baan die er echt toe doet!

Organiseren, coördineren en verbeteren van de kwaliteit van zorg
In jouw rol ben je verantwoordelijk voor het afstemmen en coördineren van het totale zorgproces rondom een patiënt. Je focus ligt dus niet in de eerste plaats op de dagelijkse zorg aan patiënten, maar op de algehele kwaliteit van de zorg die verleend wordt. Natuurlijk ben je belangrijk voor het verlenen van verpleegkundige zorg, het verrichten van voorbehouden handelingen en het geven van psychosociale begeleiding aan patiënten. Maar je bent vooral een cruciale spil in de organisatie van het proces. Dat betekent onder meer het indiceren van de benodigde zorg, het regisseren van het totale zorgproces en het coördineren van de samenwerking tussen alle bij de zorg betrokken specialismen en zorgprofessionals. Daarbij bewaak je dat zorg volgens de gehanteerde protocollen en kwaliteitseisen wordt uitgevoerd en dat de behandeling blijft aansluiten bij de behoefte van de patiënt. Waar nodig stuur je in overleg met de verantwoordelijk arts of specialist bij en initieer je verbeteringen in de zorg. Verder heb je een belangrijke rol in het begeleiden en opleiden van collega’s. Een verantwoordelijke functie met directe impact op de kwaliteit van zorg in ziekenhuizen!

Concreet:

 • Organiseer en verleen je verpleegkundige zorg en psychosociale begeleiding aan patiënten
 • Ontwikkel en coördineer je het totale zorgproces rond patiënten
 • Voer je zelfstandig zorgtaken uit binnen de geldende standaarden, richtlijnen en protocollen
 • Coördineer je de interprofessionele samenwerking rond patiënten
 • Initieer, bewaak, evalueer en verbeter je de kwaliteit van de verpleegkundige zorg
 • Werk je aan de deskundigheidsbevordering van collega’s

Wat hebben we jou te bieden?

Wij kennen de zorg als geen ander! We weten daarom precies wat jij als verpleegkundige zoekt in je nieuwe baan. Daarbij helpen we je op weg, kun je altijd op ons terugvallen voor advies en zorgen we goed voor je. Zo gaan we uitgebreid met jou in gesprek om jouw ambities te achterhalen. Ons netwerk van zorginstellingen binnen Nederland matchen we vervolgens aan jouw wensen en behoeften. Daarnaast krijg je een opleidingscoördinator toegewezen die je begeleidt en ondersteunt in jouw ontwikkeling. Tot slot mag je van ons verwachten:

 • Een tijdelijk dienstverband op basis van opdrachten en projecten (fulltime of parttime)
 • Een salaris tussen € 2.526,- en € 3.774,- bruto per maand (functieschaal 50 van de CAO Ziekenhuizen bij een 36-urige werkweek)
 • Een vergoeding van de reiskosten volgens de CAO Ziekenhuizen
 • Een goede pensioenregeling bij StiPP
Wil jij nu aan de slag als verpleegkundige in een ziekenhuis?
Solliciteer dan direct en één van onze recruiters maakt graag kennis met je!

Wat verwachten we van jou?

Een baan als verpleegkundige is je op het lijf geschreven. Jij houdt namelijk altijd het overzicht in het zorgproces en gaat meer dan 100% voor de allerbeste zorg voor patiënten. Je bent dan ook kritisch in de geleverde zorg, vindt verdere verbetering van de kwaliteit belangrijk en je houdt in alles het belang van de patiënt in het oog. Bovendien functioneer je niet alleen uitstekend zelfstandig, maar ook in de samenwerking met alle bij de zorg betrokken professionals. En het delen van je kennis en ervaring met collega’s vind je vanzelfsprekend. Dat ben jij!

Verder:

 • Heb je een diploma HBO-Verpleegkunde niveau 5 (NLQF 6)
 • Heb je minimaal 1 jaar werkervaring als verpleegkundige in een ziekenhuis
 • Ben je BIG-geregistreerd
 • Kun je goed werken met informatiesystemen die in de zorg gebruikt worden
 • Vind je het geen probleem om in onregelmatige diensten te werken (dag-, avond- en weekenddiensten)
 • Kun je verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aanvragen

Over Samen Professionals

Al meer dan 10 jaar ontdekt en verbindt Samen Professionals vakkundige en gedreven professionals aan waardevol werk in de zorg, welzijn, bij de (Semi-)overheid, woningcorporaties en het onderwijs. We detacheren starters, trainees en ervaren professionals. Door te vragen en goed te luisteren helpen we professionals aan de baan die helemaal bij ze past. Wij geloven dat iemand die op de juiste plek zit het verschil maakt.

Het sollicitatieproces

Stap 1

Solliciteer

Je bent enthousiast over één van onze vacatures en solliciteert. Wat leuk! We nemen binnen 48 uur contact met je op.

Stap 2

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan maken we graag telefonisch kennis. Zodat we elkaar beter leren kennen én jij ons kan vertellen waar je naar op zoek bent.

Stap 3

Persoonlijke kennismaking

Je wordt uitgenodigd op één van onze vestigingen. We bespreken jouw werkervaring, ambities en de baan waarop jij hebt gesolliciteerd.

Stap 4

Ontmoeting met opdrachtgever

In sommige gevallen maak je ook kennis met onze opdrachtgever en loop je een dag mee op de werkvloer. Dit laten we je uiteraard al weten tijdens de telefonische kennismaking.

Stap 5

Contractvoorstel

Hebben we een klik? Dan doen we je een voorstel.

Stap 6

Welkom!

Blij met ons aanbod? Dan teken je jouw contract en ben je officieel onderdeel van onze club. Samen gaan we de uitdaging aan. Gefeliciteerd!