HBO Verpleegkundige – GGZ

GGZ vacatures
Nederland
2689
HBO
solliciteer nu

Over deze functie

Cliënten in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) ondersteunen en begeleiden. Dat is in het kort wat je als sociaal psychiatrisch verpleegkundige (SPV) doet. We hebben het dan over mensen van alle leeftijden met psychische, psychosociale en/of psychiatrische problematiek. Jij helpt hen in hun zoektocht naar een oplossing voor hun problemen. Een mooie functie met directe impact op het leven van mensen die psychisch vastgelopen zijn.

Cliënten helpen de regie over hun eigen leven terug te krijgen
Als sociaal psychiatrisch verpleegkundige, ben je een behandelaar in de Nederlandse geestelijke gezondheidszorg. Je houdt je bezig met vaak complexe problematiek bij heel diverse cliënten. Jouw belangrijkste doel is, cliënten te helpen de regie over hun eigen leven terug te krijgen. De begeleiding die je geeft kan op zichzelf staan, maar zal meestal deel uitmaken van behandeling en begeleiding samen met andere disciplines. Denk aan samenwerking met een psychiater, een gezondheidszorgpsycholoog, maatschappelijk werk of met de thuiszorg. Je hebt dan een coördinerende rol. Je voert intakegesprekken met cliënten waarin je de problemen verkent. Gebaseerd op je diagnose doe je een voorstel voor de behandeling en stemt dit af met de verantwoordelijk behandelaar. Tijdens de behandeling begeleid je de cliënt in de therapietrouw, je observeert de werking van medicatie, de voortgang van de behandeling en je rapporteert hierover aan de behandelend arts. Je dient zelf ook medicatie toe. Daarnaast ben je een belangrijk aanspreekpunt voor de naasten van de cliënt en vanuit je deskundigheid coach en begeleid je zorgcollega’s in hun werk. Een functie met veel zelfstandigheid, waarin je dagelijks veel betekent voor cliënten tijdens een moeilijke fase in hun leven. Mooi toch?

Concreet:

 • Stel je de diagnose bij patiënten en je stelt samen met de betrokken arts het behandelplan op
 • Bied je verpleegkundige zorg en begeleiding volgens het BIG-protocol
 • Coördineer je in overleg met alle betrokken zorgprofessionals, medische disciplines en met de familie de zorg aan cliënten
 • Bewaak je de uitvoering en de kwaliteit van de verpleegkundige zorg
 • Coach en begeleid je collega’s

Wat hebben we jou te bieden?

Wij kennen de zorg als geen ander! We weten daarom precies wat jij als verpleegkundige zoekt in je nieuwe baan. Daarbij helpen we je op weg, kun je altijd op ons terugvallen voor advies en zorgen we goed voor je. Zo gaan we uitgebreid met jou in gesprek om jouw ambities te achterhalen. Ons netwerk van zorginstellingen binnen Nederland matchen we vervolgens aan jouw wensen en behoeften. Daarnaast krijg je een opleidingscoördinator toegewezen die je begeleidt en ondersteunt in jouw ontwikkeling. Tot slot mag je van ons verwachten:

 • Een tijdelijk dienstverband op basis van opdrachten en projecten (fulltime of parttime)
 • Een salaris tussen € 2.689,- en € 3.678,- bruto per maand (functieschaal 50 van de CAO GGZ bij een 36-urige werkweek)
 • Een vergoeding van de reiskosten volgens de CAO GHZ
 • Een goede pensioenregeling bij StiPP
Wil jij nu aan de slag als verpleegkundige in de gehandicaptenzorg?
Solliciteer dan direct en één van onze recruiters maakt graag kennis met je!

Wat verwachten we van jou?

Een baan als sociaal psychiatrisch verpleegkundige is je op het lijf geschreven. Jij benadert de problematiek van cliënten namelijk altijd op een positieve en relativerende manier. En van daaruit ga je op zoek naar de beste behandeling en oplossing voor de cliënt. Met je specifieke kennis en ervaring kun je uitstekend zelfstandig werken. Maar je realiseert je ook hoe belangrijk samenwerking met andere zorgprofessionals en met de naasten is. Goede onderlinge afstemming is voor jou dus vanzelfsprekend. Dat ben jij!

Verder:

 • Heb je een diploma HBO-Verpleegkunde/SPV niveau 5 (NLQF 6)
 • Heb je minimaal 1 jaar werkervaring als verpleegkundige in de ggz
 • Ben je BIG-geregistreerd
 • Kun je goed werken met informatiesystemen die in de zorg gebruikt worden
 • Vind je het geen probleem om in onregelmatige diensten te werken (dag-, avond- en weekenddiensten)
 • Kun je verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aanvragen

Over Samen Professionals

Al meer dan 10 jaar ontdekt en verbindt Samen Professionals vakkundige en gedreven professionals aan waardevol werk in de zorg, welzijn, bij de (Semi-)overheid, woningcorporaties en het onderwijs. We detacheren starters, trainees en ervaren professionals. Door te vragen en goed te luisteren helpen we professionals aan de baan die helemaal bij ze past. Wij geloven dat iemand die op de juiste plek zit het verschil maakt.

Het sollicitatieproces

Stap 1

Solliciteer

Je bent enthousiast over één van onze vacatures en solliciteert. Wat leuk! We nemen binnen 48 uur contact met je op.

Stap 2

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan maken we graag telefonisch kennis. Zodat we elkaar beter leren kennen én jij ons kan vertellen waar je naar op zoek bent.

Stap 3

Persoonlijke kennismaking

Je wordt uitgenodigd op één van onze vestigingen. We bespreken jouw werkervaring, ambities en de baan waarop jij hebt gesolliciteerd.

Stap 4

Ontmoeting met opdrachtgever

In sommige gevallen maak je ook kennis met onze opdrachtgever en loop je een dag mee op de werkvloer. Dit laten we je uiteraard al weten tijdens de telefonische kennismaking.

Stap 5

Contractvoorstel

Hebben we een klik? Dan doen we je een voorstel.

Stap 6

Welkom!

Blij met ons aanbod? Dan teken je jouw contract en ben je officieel onderdeel van onze club. Samen gaan we de uitdaging aan. Gefeliciteerd!