HBO Verpleegkundige – Gehandicaptenzorg

Gehandicaptenzorg
Nederland
2425
HBO
solliciteer nu

Over deze functie

Een ondersteunende, coördinerende, coachende en signalerende rol. Dat is in het kort jouw veelzijdige functie als verpleegkundige in de gehandicaptenzorg. Je bent onmisbaar voor kwalitatieve zorg op maat aan mensen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige handicap. Cliënten met heel diverse gezondheidsproblemen en ziekten. Verantwoordelijk werk waarin je veel betekent voor gehandicapten, hun naasten én voor je collega’s.

Optimale kwaliteit van leven, daar draait het om
De gehandicaptenzorg is heel breed. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag in instellingen voor gehandicapten, bij kleinschalige woonvormen of in dagbestedingsprojecten. En dat voor gehandicapten van alle leeftijden met zeer verschillende gezondheidsproblemen. Maar waar je ook werkt als verpleegkundige, jouw meerwaarde in de zorg is groot. Je integreert je kennis en kunde op medisch, somatisch, psychologisch, gedragsmatig en sociaal gebied en met name je expertise op het gebied van signaleren van gezondheidsproblemen en ziekte. Je stemt daarbij je werkzaamheden en interventies voortdurend af met de cliënt, de naasten en met alle betrokken zorgdisciplines. Je belangrijkste doel: bijdragen aan een optimale kwaliteit van leven voor cliënten. Je stelt verpleegkundige diagnoses, maakt zorgplannen en je verricht zelfstandig medisch-technische handelingen. Maar je verantwoordelijkheid gaat verder dan dit. Je hebt ook een coördinerende rol in de zorg, je bewaakt de kwaliteit van de geleverde zorg en je coacht collega’s om je heen. Jij voert de regie in de zorg en je deelt je deskundigheid met anderen. Een mooie combinatie van taken, waarmee je cliënten helpt zoveel mogelijk uit het leven te halen en andere zorgprofessionals om zich verder in hun vak te ontwikkelen. Wat wil je nog meer?

Concreet:

 • Stel je de zorgbehoefte vast en het verpleegkundig zorgplan op
 • Bied je in een team en zelfstandig verpleegkundige zorg en begeleiding volgens het BIG-protocol en op basis van het zorgplan
 • Coördineer je in overleg met alle betrokken zorgprofessionals, medische disciplines en met de familie de zorg aan cliënten en je voert de dagelijkse regie
 • Bewaak je de uitvoering en de kwaliteit van de verpleegkundige zorg
 • Coach je collega’s en je verzorgt klinische lessen

Wat hebben we jou te bieden?

Wij kennen de zorg als geen ander! We weten daarom precies wat jij als verpleegkundige zoekt in je nieuwe baan. Daarbij helpen we je op weg, kun je altijd op ons terugvallen voor advies en zorgen we goed voor je. Zo gaan we uitgebreid met jou in gesprek om jouw ambities te achterhalen. Ons netwerk van zorginstellingen binnen Nederland matchen we vervolgens aan jouw wensen en behoeften. Daarnaast krijg je een opleidingscoördinator toegewezen die je begeleidt en ondersteunt in jouw ontwikkeling. Tot slot mag je van ons verwachten:

 • Een tijdelijk dienstverband op basis van opdrachten en projecten (fulltime of parttime)
 • Een salaris tussen € 2.425,- en € 3.624,- bruto per maand (functieschaal 45 van de CAO GHZ bij een 36-urige werkweek)
 • Een vergoeding van de reiskosten volgens de CAO GHZ
 • Een goede pensioenregeling bij StiPP


Wil jij nu aan de slag als verpleegkundige in de gehandicaptenzorg?
Solliciteer dan direct en één van onze recruiters maakt graag kennis met je!

Wat verwachten we van jou?

Een baan als verpleegkundige is je op het lijf geschreven. Jij begrijpt namelijk als geen ander mensen met een handicap. Je voelt exact hun behoefte aan en je speelt hier zelfstandig en samen met anderen die bij de zorg betrokken zijn perfect op in. Kwaliteit van zorg staat daarbij voor jou in alles voorop. Je wilt écht het beste voor de cliënt. En om bij te dragen aan nog betere zorg en aan de ontwikkeling van collega’s, deel je jouw kennis met andere zorgprofessionals. Dat vind je vanzelfsprekend. Zo ben jij!

Verder:

 • Heb je een diploma HBO-Verpleegkunde niveau 5 (NLQF 6)
 • Heb je minimaal 1 jaar werkervaring als verpleegkundige in de gehandicaptenzorg
 • Ben je BIG-geregistreerd
 • Vind je het geen probleem om in onregelmatige diensten te werken (dag-, avond- en weekenddiensten)

Over Samen Professionals

Al meer dan 10 jaar ontdekt en verbindt Samen Professionals vakkundige en gedreven professionals aan waardevol werk in de zorg, welzijn, bij de (Semi-)overheid, woningcorporaties en het onderwijs. We detacheren starters, trainees en ervaren professionals. Door te vragen en goed te luisteren helpen we professionals aan de baan die helemaal bij ze past. Wij geloven dat iemand die op de juiste plek zit het verschil maakt.

Het sollicitatieproces

Stap 1

Solliciteer

Je bent enthousiast over één van onze vacatures en solliciteert. Wat leuk! We nemen binnen 48 uur contact met je op.

Stap 2

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan maken we graag telefonisch kennis. Zodat we elkaar beter leren kennen én jij ons kan vertellen waar je naar op zoek bent.

Stap 3

Persoonlijke kennismaking

Je wordt uitgenodigd op één van onze vestigingen. We bespreken jouw werkervaring, ambities en de baan waarop jij hebt gesolliciteerd.

Stap 4

Ontmoeting met opdrachtgever

In sommige gevallen maak je ook kennis met onze opdrachtgever en loop je een dag mee op de werkvloer. Dit laten we je uiteraard al weten tijdens de telefonische kennismaking.

Stap 5

Contractvoorstel

Hebben we een klik? Dan doen we je een voorstel.

Stap 6

Welkom!

Blij met ons aanbod? Dan teken je jouw contract en ben je officieel onderdeel van onze club. Samen gaan we de uitdaging aan. Gefeliciteerd!

Niet wat je zoekt? Bekijk meer vacatures in het vakgebied in de regio