Klantmanager Inkomen

Sociaal Domein
Nederland
2702
HBO
solliciteer nu

Over deze functie

Heb jij een maatschappelijke, sociale of juridische hbo-opleiding afgerond en wil je burgers en ondernemers binnen een gemeente in jouw regio helpen bij inkomen gerelateerde vraagstukken? Dat kan via Samen Professionals in de functie als Klantmanager Inkomen. Voor meerdere gemeenten in de regio Eindhoven, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Nijmegen en Arnhem zijn wij op zoek naar jou!

Oplossingsgericht voor elk individuele vraagstuk
Als inkomensconsulent behandel je inkomende vraagstukken op het gebied van uitkeringen, (bijzondere) bijstand, individuele inkomenstoeslagen of juist heronderzoeken. Elk vraagstuk is anders. Daarom voer je intakegesprekken met de aanvrager en krijg je te maken met persoonlijke en zware problematieken. Je stelt je hierin dienend op, weet met jouw luisterend oor de aanvrager op zijn gemak te stellen en bent ter alle tijden oplossingsgericht. De oplossingen die je zoekt zijn in de richting van zelfredzaamheid, economische zelfstandigheid en maatschappelijke participatie.

Uiteraard maak je alle beslissingen op basis van relevante wet- en regelgeving: de participatiewet. Dit is de leidraad in jouw werkzaamheden. Dit kan betekenen dat je minder goed nieuws hebt voor de aanvrager. Het is daarom belangrijk dat jij stevig in je schoenen staat maar ook rechtvaardig bent en blijft.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat jij jezelf blijft ontwikkelen. Met onze eigen opleidingsprogramma’s en detachering op basis van kortstondige – of lange opdrachten (aan jou de keuze) bieden we je de vrijheid en flexibiliteit om je werk elke dag uitdagend te houden!

Kort samengevat betekent de functie dat:

 • Je burgers en ondernemers ondersteunt in gemeentelijke aanvragen
 • Je veel schakelt met andere functies binnen de gemeente: sociaal domein, de backoffice en klantmanagers werk.
 • Je veel in contact staat met burgers maar ook zeker administratief aan de slag gaat
 • Je burgers en ondernemers weer een duwtje in de rug kunt geven
 • Krijg je volop mogelijkheid om vandaag een stap verder te zijn dan dat je gisteren was

Wat hebben we jou te bieden?

Samen Professionals bied jou ondersteuning in de zoektocht naar een opdracht binnen het gemeentelijk domein die het beste bij jou past. Samen met een recruiter en accountmanager weten we ons netwerk te binden aan jouw ambities.

Daarnaast kun je rekenen op:

 • Een parttime of fulltime functie. Aan jou de keuze
 • Een salaris in schaal 9 conform CAO Gemeenten (minimaal €2702)
 • 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen
 • Een leaseauto die je ook privé mag gebruiken
 • Een persoonlijk opleidingsprogramma via onze eigen Aecadamy
Wegens het coronavirus zijn al onze sollicitatieprocedures digitaal.

Wat verwachten we van jou?

Een baan als Inkomensconsulent/Klantmanager Inkomen is jouw op het lijf geschreven als:

 • Je eerder ervaring hebt opgedaan in deze rol
 • Kennis hebt van gemeentelijke systemen (bijv. Civision/GWS/Suits)
 • Een maatschappelijke, juridische of sociale hbo-studie hebt afgerond
 • Kennis hebt van de participatiewet- en regelgeving

Over Samen Professionals

Al meer dan 10 jaar ontdekt en verbindt Samen Professionals vakkundige en gedreven professionals aan waardevol werk in de zorg, welzijn, bij de (Semi-)overheid, woningcorporaties en het onderwijs. We detacheren starters, trainees en ervaren professionals. Door te vragen en goed te luisteren helpen we professionals aan de baan die helemaal bij ze past. Wij geloven dat iemand die op de juiste plek zit het verschil maakt.

Het sollicitatieproces

Stap 1

Solliciteer

Je bent enthousiast over één van onze vacatures en solliciteert. Wat leuk! We nemen binnen 48 uur contact met je op.

Stap 2

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan maken we graag telefonisch kennis. Zodat we elkaar beter leren kennen én jij ons kan vertellen waar je naar op zoek bent.

Stap 3

Persoonlijke kennismaking

Je wordt uitgenodigd op één van onze vestigingen. We bespreken jouw werkervaring, ambities en de baan waarop jij hebt gesolliciteerd.

Stap 4

Ontmoeting met opdrachtgever

In sommige gevallen maak je ook kennis met onze opdrachtgever en loop je een dag mee op de werkvloer. Dit laten we je uiteraard al weten tijdens de telefonische kennismaking.

Stap 5

Contractvoorstel

Hebben we een klik? Dan doen we je een voorstel.

Stap 6

Welkom!

Blij met ons aanbod? Dan teken je jouw contract en ben je officieel onderdeel van onze club. Samen gaan we de uitdaging aan. Gefeliciteerd!