Verzorgende IG bij de GGZ

GGZ vacatures
Nederland
2757
MBO
solliciteer nu

Over deze functie

Ruim 40 procent van de Nederlanders krijgt ooit te maken met psychische klachten. Het gaat dan om mensen met psychische, psycho-sociale en/of psychiatrische problemen. Het is belangrijk dat zij passende geestelijke gezondheidszorg krijgen. Jij als verzorgende IG hebt hierin een belangrijke rol. Waar precies? Dat bepalen we samen met jou. We hebben vast ook jouw ideale baan in de zorg!

Cliënten stimuleren om zoveel mogelijk zelf te doen
In de geestelijke gezondheidszorg heb je te maken heel diverse cliënten van verschillende leeftijden. Dat maakt dit zorggebied ook zo interessant. De oorzaken van de problemen kunnen van medische aard zijn, maar vaak hebben ze ook te maken met wat mensen hebben meegemaakt. Bijvoorbeeld in hun jeugd of in een traumatische situatie. Begrip hebben voor deze cliënten en goed kunnen omgaan met soms behoorlijk complexe problematiek of een verslaving is erg belangrijk voor jou als verzorgende IG. Van daaruit help je cliënten met hun persoonlijke verzorging (denk aan wassen, haren kammen en aankleden). Ook doe je af en toe licht huishoudelijk werk en je verricht bepaalde verpleegtechnische handelingen. En heel belangrijk: je maakt een praatje en je stimuleert cliënten om zoveel mogelijk zelf te doen. Afwisselend werk waarin je soms met heel kleine dingen al veel voor de cliënt betekent!

Concreet:

 • Ondersteun je cliënten met ADL-handelingen bij de persoonlijke verzorging
 • Voer je verpleegtechnische handelingen uit
 • Help je cliënten hun dag goed te organiseren
 • Voer je het zorgplan uit
  Werken op de plek die het beste bij je past
  Samen in de Zorg werkt voor veel verschillende ggz-instellingen in heel Nederland. Wij zijn hét detacheringsbureau gespecialiseerd in het bemiddelen van verzorgenden IG. Als je nu bij ons solliciteert, kijken we samen met jou welke vacature het beste bij je past. Op een locatie bij jou in de buurt, met werktijden die aansluiten bij jouw persoonlijke wensen en bij de zorgorganisatie die jou het meeste aanspreekt. Daar mag je op rekenen!

Wat hebben we jou te bieden?

Wij kennen de zorg als geen ander! We weten daarom precies wat jij als verzorgde IG zoekt in je nieuwe baan. Daarbij helpen we je op weg, kun je altijd op ons terugvallen voor advies en zorgen we goed voor je.

Zo kun je bij ons rekenen op:

 • Een tijdelijk dienstverband met de optie tot een vast contract
 • Een parttime of fulltime functie. Het is maar net waar jouw interesses liggen
 • Een landelijk netwerk van zorginstellingen. Zo heb jij de keuze uit een breed aanbod aan interessante vacatures
 • Een persoonlijke adviseur die je ondersteunt tijdens sollicitatiegesprekken en die je begeleidt op de werkvloer
 • Een opleidingscoördinator die je begeleidt en ondersteunt in je persoonlijke ontwikkeling als zorgprofessional
 • Een salaris tussen € 1.854,- en € 2.757,- bruto per maand (functieschaal 35 van de CAO GHZ bij een 36-urige werkweek)
 • Een vergoeding van de reiskosten volgens de CAO GHZ
 • Een goede pensioenregeling bij StiPP
  Wil jij nu in de geestelijke gezondheidszorg aan de slag als verzorgende IG?
  Solliciteer dan direct en één van onze recruiters maakt graag kennis met je!
Wegens het coronavirus is ons sollicitatieproces volledig online.

Wat verwachten we van jou?

Een baan als verzorgende IG in de geestelijke gezondheidszorg is je op het lijf geschreven. Jij voelt cliënten met psychische problemen namelijk perfect aan en weet hoe je deze cliënten samen met collega’s goed kunt verzorgen en begeleiden. Je bent geduldig, je houdt ook in onverwachte situaties het hoofd koel en je kunt snel het vertrouwen van cliënten winnen. Jij denkt altijd in mogelijkheden en niet in problemen. Dat ben jij!

Verder:

 • Heb je een diploma MBO-3 verzorgende IG
 • Ben je bevoegd en bekwaam voor het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen
 • Kun je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aanvragen
 • Lijkt het je echt interessant om in de geestelijke gezondheidszorg te werken
 • Vind je het geen probleem om in onregelmatige diensten te werken (dag-, avond- en weekenddiensten)

Over Samen Professionals

Al meer dan 10 jaar ontdekt en verbindt Samen Professionals vakkundige en gedreven professionals aan waardevol werk in de zorg, welzijn, bij de (Semi-)overheid, woningcorporaties en het onderwijs. We detacheren starters, trainees en ervaren professionals. Door te vragen en goed te luisteren helpen we professionals aan de baan die helemaal bij ze past. Wij geloven dat iemand die op de juiste plek zit het verschil maakt.

Het sollicitatieproces

Stap 1

Solliciteer

Je bent enthousiast over één van onze vacatures en solliciteert. Wat leuk! We nemen binnen 48 uur contact met je op.

Stap 2

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan maken we graag telefonisch kennis. Zodat we elkaar beter leren kennen én jij ons kan vertellen waar je naar op zoek bent.

Stap 3

Persoonlijke kennismaking

Je wordt uitgenodigd op één van onze vestigingen. We bespreken jouw werkervaring, ambities en de baan waarop jij hebt gesolliciteerd.

Stap 4

Ontmoeting met opdrachtgever

In sommige gevallen maak je ook kennis met onze opdrachtgever en loop je een dag mee op de werkvloer. Dit laten we je uiteraard al weten tijdens de telefonische kennismaking.

Stap 5

Contractvoorstel

Hebben we een klik? Dan doen we je een voorstel.

Stap 6

Welkom!

Blij met ons aanbod? Dan teken je jouw contract en ben je officieel onderdeel van onze club. Samen gaan we de uitdaging aan. Gefeliciteerd!