Traineeship is zeker van toegevoegde waarde

Rabia, Professional Wonen trainee

Van talent tot young professional: maak kennis met Rabia! Vier jaar geleden maakte ze via Aethon kennis met de woningcorporatiewereld. Ze startte bij Aethon als klantcontactcentermedewerker en heeft vervolgens via het Young Professional traject een passend traineeship gevolgd bij Samen Professionals. Een unieke mogelijkheid om haar talenten nóg meer te ontwikkelen! De cirkel is nu bijna rond: binnenkort gaat Rabia in dienst bij haar huidige werkgever. Een prestatie om trots op te zijn! Benieuwd naar haar verhaal? Lees dan verder.

 

Waarom heb je de keuze gemaakt om een traineeship te volgen via Samen Professionals?

Na drie jaar gewerkt te hebben als talent binnen woningcorporatie Vestia, besloot ik te stoppen bij Aethon. Ik wilde wel graag verder in de woningcorporatiewereld, omdat ik me na drie jaar nog steeds niet verveelde en het erg naar mijn zin had. Maar liever niet meer op uitzendbasis. En ook niet meer als klantcontactcentermedewerker (KCC-medewerker). Bovendien was het inmiddels ook duidelijk voor me dat mijn opleiding HBO-Rechten veel beter aansloot bij de woningcorporatiewereld dan ik vooraf dacht.

Mijn voormalige contactpersoon informeerde me toen over een nieuw project waarmee Samen Professionals gestart was, het aanbieden van traineeships bij woningcorporaties. Om een lang verhaal kort te maken motiveerde dit me om bij mijn traject door te zetten en van talen bij Aethon door te stromen naar professional bij Samen Professionals. Het opleidingsprogramma van Samen Professionals haalde me over de streep. De doorslaggevende factor was dat het traineeship bestond uit zoveel goede opleidingen en cursussen van topopleiders Kjenning en HabiTask. Daarnaast krijg je ook de kans om bij meerdere woningcorporaties een kijkje in de keuken te nemen. Dat vond ik erg fijn, omdat ik uit ervaring kan vertellen dat er verschillende werkwijzen bestaan binnen de woningcorporaties. Heel waardevol en leerzaam om in een korte tijd inzicht te krijgen bij verschillende organisaties.

Kun je wat vertellen over het opleidingsprogramma?

Ik vond het opleidingsprogramma erg goed. Je kunt zelf kiezen welke opleidingsrichting je wilt volgen. Je hebt de keuze uit de leerlijnen: ‘Wonen’, ‘Verhuur’ en ‘Techniek en Financiën’. Ik wilde me graag meer verdiepen in functies als verhuurmakelaar en woonconsulente. Door de trainingen kwam ik erachter dat ik daadwerkelijk die richting op wil. Daarnaast volg je de lessen met andere trainees, waardoor je ervaringen met elkaar kunt delen. Ik heb dat als erg zinvol ervaren!

Was het traineeship van toegevoede waarde viir jeverder carrière? 

Voor mij was het zeker van toegevoegde waarde. Ik merk dat werkgevers het erg op prijs stellen dat je zo breed inzetbaar en goed opgeleid bent. Daarmee heb je een streepje voor.

Hoe heb je de afgelopen vier ervaren?

Als een periode van groei en ontwikkeling. Het was erg leerzaam! Ik heb echt heel veel mogen leren, zowel op theoretisch vlak als in de praktijk. Wat ik ook waardevol vind is dat ik heb geleerd dat mijn persoonlijkheid past bij deze wereld. Dat voelt goed. Daarnaast weet ik nu waar ik minder sterk in ben en welke taken niet voor me zijn weggelegd. Nog belangrijker; ik heb geleerd waar ik wel goed in ben, waar er kansen voor me zijn en hoe ik die moet grijpen.

Tip van Rabia: “Misschien wel even belangrijk als die kans krijgen, is die kans nemen. Het is belangrijk dat je op de werkvloer actief laat zien dat je leergierig bent en dat je van toegevoegde waarde bent!”

Zou je andere talenten het ‘young professional traject’ aanbevelen?

Ja, omdat het in je studententijd erg belangrijk is dat je in een flexibele omgeving terecht komt. En flexibel is Samen Professionals zeker! Als je twijfelt of je verder wil binnen een woningcorporatie, maar al helemaal als je het zeker weet, raad ik het traineeship 100% aan. Het is een kloppende, logische volgorde. Je leert veel, je krijgt goede begeleiding én je krijgt zowel theoretische als praktijkkennis mee. Na de afronding van het traineeship krijg je ook certificaten. Ik heb het allemaal als een mooie en leerzame tijd ervaren.

De eerste vier jaar binnen de woningcorporatie zitten erop. Waar zie je jezelf de komende vier jaar?

In mijn tweede jaar dat ik in dienst was bij Aethon heb ik mijn opleiding HBO-Rechten afgerond. Ik hoop dat ik over vier jaar de master Rechtsgeleerdheid behaal. Daarnaast hoop ik dan te werken als jurist binnen een woningbouwcorporatie óf in ieder geval iets dichterbij dat doel te zijn!

Wil je weten hoe Rabia vier jaar geleden is gestart bij Aethon als KCC-medewerker? Lees hier dan het eerste gedeelte over haar woningcorporatie-ervaring.

 

Meer verhalen over de woningcorporatie

Ervaringsverhaal

Traineeship als springplank

Lees meer over Traineeship als springplank