Dit is heel waardevol werk

Liatrice, dokterassistent

Liatrice is via Samen Professionals drie maanden werkzaam als doktersassistent bij het IJsselland Ziekenhuis. In het verleden heeft zij als doktersassistent gewerkt bij een huisartsenpraktijk en het Erasmus Medisch Centrum. Zij mistte de warmte en de persoonlijke aandacht in haar werk, die ze gewend is uit de Antilliaanse cultuur. Beide heeft zij nu wél gevonden bij Samen Professionals.

Wat doe je al dokterassistent?

Mijn hoofdtaak is het inplannen van afspraken en het aannemen van telefonische spoedgevallen op de afdeling Oogheelkunde. Ik beslis als eefrste of de medische urgentie hoog is. Daarnaast assisteer ik de oogarts en heb ik veel contact met andere specialistische afdelingen in het IJsselland ziekenhuis.

Hoe ben je in contact gekomen met Samen Professionals?

Ik heb zelf gesolliciteerd op de vacature van doktersassistent. Daarna heeft recruiter Nastazia contact met mij opgenomen en hebben we een video-call gehad. Samen Professionals reageerde snel op mijn sollicitatie en dat voelde meteen goed.

Hoe maak je het verschil?

Het is belangrijk dat je inlevingsvermogen hebt en goed aanvoelt waar én wanneer je zorg moet bieden. De patiënten zijn slechtziend, en daarom afhankelijk van mijn hulp en begeleiding. Ik begrijp dit als geen ander als doktersassistent. Een oogoperatie is ook spannend. De kans op zichtverlies is namelijk aanwezig. Gelukkig hoor je na de operatie veel positieve verhalen. Dit is in mijn ogen heel waardevol werk. Daar doe ik het voor!

De werkdruk in de zorg is hoog

Dit kan ik niet ontkennen. Op een doorsnee werkdag telt mijn afdelingsteam vijf man. Echter, regelmatig zijn we met twee collega’s aanwezig op de afdeling. Omdat je snel veel verschillende mensen achter elkaar helpt, moet je dus vlot kunnen omschakelen van de ene situatie naar de andere. Dat kan soms wat mentaal en geestelijk zwaar zijn.

Krijg je de kans om te ontdekken wat echt leuk is?

Ja, vanaf het eerste moment. Het detacheren biedt veel keuzemogelijkheden om een leuke werkplek te vinden. Mijn wensen worden echt gehoord. Het IJsselland Ziekenhuis was de werkplek waar ik naar op zoek was. Het is een persoonlijk en kleinschalig ziekenhuis.

Helemaal blij met Samen Professionals?

Ja! Het is soms lastig om uit te leggen hoe graag je een baan wil hebben. De uitgestoken hand van Samen Professionals heb ik aangepakt. De persoonlijke begeleiding gaf mij een fijn gevoel. Anolia, accountmanager Ziekenhuizen, heeft de spanning voor mij weggenomen en mij aangemoedigd tijdens mijn sollicitatieprocedure. Samen Professionals heeft mij een vriendelijk duwtje in de juiste richting gegeven. Het voelt als een goede vriendschap.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Ik hoop dan nog steeds bij het IJsselland Ziekenhuis te werken. Er is een klik binnen het team en dit geeft mij een vertrouwd gevoel. Bovendien mag ik dan steeds meer medische handelingen in de operatiekamer verrichten. En dat vind ik enorm leuk!

Meer verhalen over de zorg

Medewerker aan het woord

Bij ons maak je vlieguren

Lees meer over Bij ons maak je vlieguren
Ervaringsverhaal

Dit is heel waardevol werk

Lees meer over Dit is heel waardevol werk
Ervaringsverhaal

Het traineeship biedt me handvatten

Lees meer over Het traineeship biedt me handvatten
Ervaringsverhaal

Traineeship = 144 punten

Lees meer over Traineeship = 144 punten
Ervaringsverhaal

Traineeship helpt me kiezen

Lees meer over Traineeship helpt me kiezen