fbpx
vlog

Recruitment en een goed verhaal: onze gouden combo

Storytelling is in opkomst in de wereld van Werving en Selectie. En terecht. Goede verhalen overtuigen immers kandidaten, en doen jou onderscheiden op de arbeidsmarkt. Maar hoe kom je nou aan zo’n verhaal?

Elke organisatie heeft een goed verhaal
Het verhaal ontdekken kost tijd. Het succesvol vertellen is al helemaal een aparte tak van sport. Dit komt niet zomaar aanwaaien. Je moet jezelf openstellen. Zoals bij je vrienden, maar dan nét even anders. De medewerkers bij Samen Professionals maken dag in dag uit het verschil. De verschillende ervaringsverhalen zijn een genot om naar te luisteren. Telkens weer.

Wij plaatsen regelmatig interviews met een persoonlijk tintje. Wellicht heb je één van deze blogs wel eens voorbij zien komen. Zij laten dan het achterste van hun tong zien. Waarom recruitment? Waarom Samen Professionals? Wat is mijn persoonlijke bijdrage zijn of haar droombaan? Het zijn interessante antwoorden. Een online visitekaartje met gevoelskenmerken. Dit is veel meer waard dan de bedrukte variant.

Jamie, Corporate Recruiter Samen Professionals; “Bij ons voel je je snel thuis en op je gemak. Samen Professionals staat open voor eerlijkheid. Het elkaar kunnen aanspreken als er zaken zijn die uitgesproken moeten worden. Dat is óók een kracht en een verhaal. “

Het betrekken van medewerkers heeft nog een extra effect. Door medewerkers aan het woord te laten, herleven zij het verhaal. Zij worden er onbewust aan herinnerd dat zij eigenlijk best wel blij zijn met hun baan. Verhalen met een gevoel zijn immers de verhalen die doorverteld worden.

Onze verhalen overtuigen kandidaten zolang deze verhalen open, oprecht, betrouwbaar en onderscheidend zijn. Samen Professionals blijft de verhalen van binnen- en buitenuit delen. Het verhaal stopt niet.