fbpx
blog

Happy New (Work)Year!

Wil jij in 2020 vliegensvlug uit de startblokken schieten? Ready, Set,…. Ho stop, even wachten! Een nieuw jaar is een moment van bezinning. Door tijd voor jezelf te nemen, stap je even uit de dagelijkse routine en dat heeft zo zijn voordelen. Wil jij volgend jaar nog beter presteren op je werk? Laat je inspireren door onze tips en ideeën.

Ga vóór je werk sporten
Of je het nou fijner vindt om een stuk te gaan hardlopen of liever een groepslesje volgt in de sportschool, bewegen op de vroege ochtend is sowieso goed voor je. Er is aangetoond dat wanneer je ’s ochtends sport, je gedurende de dag meer energie hebt.

Inspiratie, inspiratie, inspiratie…
Stap eens vaker uit je comfortzone! Elk initiatief kan een aanzet zijn tot iets veel groters. Neem actief deel aan events, seminars of lees gespecialiseerde literatuur als uitbreiding van jouw professionele kennis. Het omarmen van inspiratie is een belangrijk deel van de persoonlijke ontwikkeling. Het kan ook nuttig zijn om jouw eigen expertise te delen met collega’s.

Omgekeerde brainstorm
Zoals de naam al zegt gaat het hier om een andere, vernieuwende vorm van brainstormen. Hierbij denk je niet na over de mogelijke manieren om te bereiken wat je wilt. Een goed voorbeeld:

‘Hoe zorg je ervoor dat de kandidaat niet gaat kiezen voor Samen Professionals?’

Door de vraag anders te benaderen, creëer je een ander perspectief om te kijken naar iets dat steeds maar niet lukt en wat je graag wilt veranderen. Met dit soort vragen word jij verleid om op een andere manier te kijken hoe de volle teampotentie kan worden benut.

Verder kijken is niet verboden
Heb jij nog steeds dat onbehagelijke, ongrijpbare onderbuikgevoel en kun jij een sollicitatiegesprek in goede banen leiden? Maak vandaag kennis met Samen Professionals. Je kunt hier snel en eenvoudig zien welke banen beschikbaar zijn.

“Stuur je cv op en kom gerust langs voor een kop koffie en een overheerlijk stuk fruit. Tot snel!”, aldus Jamie, Corporate Recruiter bij Samen Professionals.