fbpx
blog

Hallo structuur, dag chaos

Zit jouw hoofd overvol? Loop jij voor jouw gevoel continu achter de feiten aan? Ben jij het overzicht compleet kwijt? Dan is het tijd om orde te scheppen in de chaos, zodat jij (weer) rust en controle ervaart in jouw werk. Aan de slag!

Noteer, noteer, noteer 

Heb jij 101 dingen te doen? Dan is aantekeningen maken een must. Want jouw geheugen kan nog zo goed zijn; niemand kan álles onthouden. Bovendien is het veel makkelijker om overzicht te houden met heldere notities binnen handbereik. Tip: werk jij op papier? Streep dan de dingen door die af zijn.

Bewaak je tijd 

Superlief dat jij altijd klaarstaat voor jouw collega’s, maar als jij overal ‘ja’ op zegt, loop jij de kans dat je eigen werkzaamheden erbij inschieten met stress en chaos tot gevolg. Kortom: bied alleen een helpende hand als jouw agenda het daadwerkelijk toelaat.

Maak een weekplanning 

Een planning geeft houvast. Zet aan het begin van de week op een rij wat jij gedaan wilt krijgen en deel de ‘to do’s’ in per dag. Vergeet niet om ook pauzes in te plannen. Door drukte schieten die er soms bij in, terwijl ze juist structuur geven aan de dag en bijdragen aan een leeg hoofd.

Houd je mailbox bij 

Heb jij ook 210 ongelezen mailtjes in je inbox staan? Dan ben jij niet de enige, maar handig is het niet. Maak aparte mapjes aan voor elk project en archiveer afgehandelde berichten. Op deze manier hoef jij niet meer de zoekfunctie los te laten op jouw gehele inbox om een mail terug te vinden. Tip: er zijn verschillende opties om jouw mailbox overzichtelijk te houden. Verdiep jezelf in de mogelijkheden en kijk wat bij jou past.

Maak jouw werkplek spik en span 

Een bureau vol lege koffiekopjes, bananenschillen en papierwerk werkt chaos in de hand. Neem de tijd om jouw werkplek schoon en netjes te houden (ook als het druk is), want uiteindelijk zorgt een opgeruimd bureau voor een opgeruimd hoofd.

Als laatst nog een tip van onze marketingafdeling:

Onze collega Michael, Content Marketeer bij Samen Professional, komt met zijn eigen ervaring: “Net als bij een sportwedstrijd moet je elke werkdag ingaan met de intentie om te winnen. Het continu ad hoc werken leidt tot een ongezonde werkcultuur. Daarentegen geeft een positieve mindset de overtuiging dat jij alles aankan!”

Ben jij net zo positief ingesteld als onze collega? Dan beschik jij over de juiste Samen Professionals mindset. Twijfel niet, bekijk hier onze vacatures en solliciteer.