fbpx
blog

Dresscode sollicitatie: wat trek ik aan?

Stel je eens voor: je bent uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek bij Samen Professionals. Je bent op voorhand enthousiast, maar wat doe je aan? Voordat je gaat solliciteren, is het belangrijk om jezelf in te lezen in ons bedrijf. Jamie Haak, Corporate Recruiter, geeft vandaag een gouden tip om sollicitatie-indruk te maken.

Eerste indruk
De eerste indruk is de beste. Een volle glimlach is goud waard. Daarnaast is een handdruk ook van belang. Niet te krachtig, niet te slap. Overigens is het belangrijk om er netjes en verzorgd uit te zien. Zijn wie je echt bent, los van de perceptie van anderen. Makkelijk gezegd, moeilijk gedaan.

Een kennismakingsgesprek moet niet té veel spanning opleveren. Als jij iets aanhebt waarin jij jezelf goed voelt, straal je direct power uit. Een afgestemde mengelmoes van kleding en accessoires geeft net dat beetje extra.

“Je hoeft bij ons niet persé in een 3-delig pak te verschijnen. Het is essentieel om er netjes en verzorgd uit te zien. De uitstraling van het gehele plaatje is voor mij doorslaggevend!”, aldus Jamie, Corporate Recruiter.

Het effect van kleuren
Een kleur roept zowel negatieve als positieve associaties op. Als op veilig spelen jouw credo is, kies jij voor grijs of blauw. Een combinatie van kleuren kan jouw uitstraling een extra boost geven. Deze basiskleuren zijn een veilige keuze, maar vallen altijd te combineren met kleine, felle kleurdetails.

Onze stijlvolle Jamie onthult haar gouden tip: “Wil jij een eenvoudige maar toch stijlvolle, strakke look? Een zwarte broek werkt áltijd!”

Test jezelf: zijn wij een zakelijke match? Twijfel niet, bekijk direct hier direct onze actuele vacatures.