fbpx
blog

De succesvolle match: tot hoever ga jij?

Tijdens een sollicitatiegesprek heb jij de kans om jezelf te verkopen. Het streven is dat de sollicitant het achterste van zijn of haar tong laat zien.

Vreemde- en persoonlijke vragen
Door kandidaten vreemde – en persoonlijke vragen te stellen, krijg jij informatie over wie er echt aan de andere kant van de tafel zit.  Met veel vragen kun jij bijvoorbeeld kijken hoe rustig iemand kan blijven, hoe logisch iemand kan nadenken of hoe creatief iemand is. Je ziet zo de ware aard van de kandidaat naar voren komen. Op deze manier kun jij kijken of de kandidaat op basis van karakter, organisatie en ambitie bij het bedrijf past, en dit is veel waardevoller dan een CV.

Sommige Recruiters houden wel van een vreemde – en persoonlijke vraag tijdens een sollicitatiegesprek. Maar waarom?

De meeste kandidaten hebben hun gesprek goed voorbereid en hun CV op orde. Dit is natuurlijk waardevolle informatie, maar niet voldoende. Bij Samen Professionals kijken wij verder dan het CV.

Koppeling met de vacatures

Veel vacatures gaan over de werkzaamheden en de verantwoordelijkheden, maar zelden over het karakter. Wanneer past een professional nou écht binnen het team?

In het kennismakingsgesprek is het interessant om het doel van de functie aan te geven. Wat is het probleem dat moet worden opgelost? Als jij de professional veel informatie geeft, krijg jij ook méér terug. Dit zorgt voor succes op lange én de korte termijn.

De perfecte match voor opdrachtgever en professionals! Tot hoever ga jij?